POING

Pøbeljul med POING

Solveig Slettahjell og Poing lover en serie forrykende julekonserter med glitter og mye stas. Bakgrunnen for dette er at Ny Musikk har sett seg lei på alle de tradisjonelle julekonsertene. Derfor hyrer de – i henhold til seg selv – inn norsk samtidsmusikks mest pøblete ensemble som sammen med Solveig Slettahjell skal gjøre en julekonsert med nyskrevet julemusikk, i tillegg til deres egne innfall og glitrende arrangementer, skriver Ny Musikk i en pressemelding om de forestående konsertene.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Julemusikken er skrevet av noen av landets fremste komponister. Folk som Helge Sunde, Jon Balke, Magne Hegdal, Jon Øystein Flink og Øyvind Torvund har hver for seg pønsket ut nye juleslagere som sikkert kommer til å versere på juleplatene til diverse gospelkor i flere år fremover.

Ny Musikk omtaler Solveig Slettahjell er et vokalt must: «En sanger med uvanlig sterke vokale talenter, som ble løftet til himmels for sin innspilling på labelen Curling Legs, hvor hun synger jazz standards med bandet Slow Motion Orchestra.»

Slettahjell er utdannet ved vokalpedagogisk linje ved Norges Musikkhøgskole. Hun har markert seg som utøver i det flytende sjangerfeltet mellom jazz, pop, improvisasjon og samtidsmusikk. Hun er kjent fra vokalgruppa Kvitretten og er også kjent i Ny Musikk-sammenheng med vokaltrioen vonDrei sammen med Ellen Aagaard og Astrid Kvalbein.
Poing er et originalt, friskt og utforskende ensemble med musikere som både behersker improvisasjon og notert musikk. Svært mange komponister har allerede lagt sin elsk på dette ensemblet og skrevet musikk for denne originale besetningen av saksofon, kontrabass og trekkspill.

Poing består av Frode Haltli (akkordeon), Rolf-Erik Nystrøm (saksofon) og Håkon Thelin på kontrabass. De tre musikerne har alle har markert seg tydelig blant den nye generasjonen av utøvere, både som solister og i en rekke andre ensembler fra rytmisk musikk til samtidsmusikk (Dozo, No Spaghetti, Oslo Sinfonietta m.fl.) Haltli og Nystrøm mottok begge Rikskonsertenes lanseringstøtte for 2001. Frode ga i høst ut sin debut-CD Looking On Darkness på det prestisjetunge selskapet ECM Records. POING kommer snart ut med sin debut-CD.

Her er konsertdetaljene: Hamar 14.12 kl. 18.00 på ESPERN, Oslo 16.12 kl. 20.00 på BLÅ, Tromsø 18.12 kl. 21.00 i MACKKJELLEREN, og til slutt Sortland 19.12 kl. 21.00 på STEDET.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.