Musikk av Henrik Ødegaard, sunget av Vox Clamantis, kom på plate i juni.

Rusk på FolkemusikkPØBB

Den Norske Folkemusikkscena arrangerer igjen FolkemusikkPØBB i Oslo – og lover frisk og ungdommelig tradisjonsmusikk med gruppa Rusk.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rusk består av tre unge musikere: Unni Løvlid (folkesang), Frode Haltli (trekkspill) og Vegard Vårdal (fele). Gruppa har spesialisert seg på folkemusikk fra Solør-traktene, mye fordi Frode Haltli har vokst opp i Våler i Solør. Materialet har musikerne blant annet hentet fra Norsk folkemusikksamling og skriftlige kilder.

Rusk har arrangert det meste av musikken for trio, og både arrangement og spillestil preges i følge Den Norske Folkemusikkscena av deres unge musikksmak. De skal ha stor respekt for tradisjonene og har satt seg godt inn i tradisjonsmaterialet.

Gruppen ble dannet høsten 1998, og hadde da et lite skolekonsertprosjekt for Norges Musikkhøgskole. Senere har de hatt flere enkeltoppdrag og noen turneer, for det meste i Hedemark fylke. Det siste året har Rusk også hatt skolekonsertturneer i Hedemark fylke i regi av Rikskonsertene. Siden gruppen er bosatt i Oslo, blir de fleste oppdragene og konsertene i området rundt Oslo og inn mot Våler i Hedemark, men de har også vært til eksempel i Horningdal. Gruppen har vært med på en plate med musikk fra Hedemark, «Der skogen står fredfull», og til helgen skal de spille inn sin debut-CD.

FolkemusikkPØBBen arrangeres torsdag 3.mai på Josefine Vertshus (Josefinesgate 16, Oslo). Dørene åpnes kl. 20.00. Kl. 20.30 går Rusk på scenen, og deretter blir det Åpen scene hvor alle musikere kan bidra. Medlemsskap i Den Norske Folkemusikkscena denne våren koster 100 kroner. Medlemmer betaler 30 kroner i døren, mens ikke-medlemmer må ut med det dobbelte.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.