Trispann

Konsert med Trispann

FolkemusikkSCENA Oslo ønsker igjen velkommen til FolkemusikkPØBB på Cordial Scene. Mandag 15. april er det Trispann som skal løfte stemningen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Randi Torgersen, FolkemusikkSCENA

For to år siden hadde vi en trio som kalte seg Trio Trall på FolkemusikkPØBB. Nå kaller de seg Trispann, og vi ser frem til et gjenhør med denne gjengen. Trispann presenterer norsk folkemusikk i egne vokalarrangement akkompagnert av gitar, mandola eller kontrabass, – eller ingenting! Repertoaret famner både vare, fine, morsomme, religiøse og drivende folketoner. De presenterer rett og slett et variert repertoar med norsk folkemusikk på sin egen måte. Gruppen har hatt en rekke konserter både her til lands og i utlandet. Medlemmene i Trispann er: Åsmund Reistad (gitar, mandola og kontrabass), Linn Korssjøen (kveding) og Aasmund Nordstoga (kveding).

Aasmund Nordstoga har deltatt på flere folkemusikkturnéer for Rikskonsertene, bl.a. Geirr Tveitt-programmet «I Bjødnabrakane» og forestillingen «Storegut». Han har to CD-innspillinger bak seg; A.O.Vinje-plata «Livet er Godt», og Tarjei Vesaas-plata «Løynde eldars Land». Aasmund har også hatt engasjement på scenen ved Det Norske Teatret. Sommerern 2001 deltok han på den kritikerroste operaen «Hulda og Garborg» av Glenn Erik Haugland.

Linn Korssjøen og Åsmund Reistad er begge med i det fargerike folkemusikkbandet Chateau Neuf Spelemannslag, som med sine friske og originale versjoner av norske folketoner har markert seg i inn- og utland. Bandet har spilt på NRK TV og radio en rekke ganger, og de har bak seg CD-utgivelser både i Norge, Tyskland og USA. De har reist på turneer og festivaler i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og England.

Til konserten på FolkemusikkPØBBEN tar Trispann med seg to gjestemusikere, nemlig Birger Mistereggen på perk og slåttetromme og Frode Berntzen på gitar.

Konserten starter klokken 20.30, og billettene koster kr. 50,-.

Mer om vårens program finner du på www.folkemusikkscena.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.