Jon Anders Halvorsen, Tore Bruvoll

Ny sesong med folkemusikk i Tromsø

Nå nærmer høstens første folkemusikkpøbb i Tromsø seg med stormskritt. Fredag 23.september står Tore Bruvoll med venner på scenen. Ytterligere konserter på Folkemusikkpøbben i Tromsø denne høsten blir ellers med Triakel (21. oktober) og OnkelFolke (25. november).

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

— De som har hørt Tore før vet at det blir spenstig musikk og masse liv og røre. Har du ikke fått gleden av å høre ham tidligere, har du sjansen nå, reklamerer Marte Frihetsli på vegne av Folkemusikkpøbben i Tromsø.

Tore Bruvoll kommer fra Tromsø, jobber som freelance-musiker, og har særlig markert seg innenfor folkemusikalske sammenhenger.

Uttrykket hans beveger seg i et ganske egnartet grenseland mellom akustisk tradisjonsmusikk og elektronisk improvisasjonsmusikk.

— Gjennom musikken kan man høre inspirasjon fra norsk og internasjonal tradisjonsmusikk i tillegg til jazz og blues, uttaler Frihetsli.

Med seg på scenen har Bruvoll fått med seg Mikal Lundemo på fele og Inge Dulin på perkusjon.

— Disse er dyktige musikere som har markert seg i ulike sammenhenger, og har ved flere anledninger jobbet sammen med flere etablerte folkemusikere.

I tillegg til Mikal Lundemo og Inge Dulin, vil Tore Bruvold for første gang opptre sammen med broren Hallvard på scenen i et par gjeste-nummer.

Bruvoll fikk i fjor mye velfortjent ros for den vakre CDen «Nattsang», som han ga ut sammen med Jon Anders Halvorsen. Duoen turnerte også ute i Europa, og ble bl.a. svært begeistret mottatt av hollandske kritikere i forbindelse med sin opptreden på festivalen Trad it! i Groningen.

— Duoen Jon Anders Halvorsen og Tore Bruvoll brakte en totalt annen atmosfære til festivalen med sin konsert; publikum satt ytterst på kanten av stolen og lyttet betatt til den antakelig vakreste stemmen på festivalen. Akkompagnert av den fremragende gitaristen Tore Bruvoll som tryllet de mest praktfulle klanger fra instrumentet, sang Jon Anders Halvorsen sanger han har lært fra sitt hjemsted i Telemark med en fjellvann-klar stemme – et høydepunkt på festivalen, het det i en anmeldelse fra konserten.

Tid og sted for sesongens første Folkemusikkpøbb er for øvrig Lillescenen i Kulturhuset, fredag 23. september kl 21.

— Som vanlig blir det spell og dans etterpå, så ta med instrument og dansefot, oppfordrer Marte Frihetsli avslutningsvis.

Ytterligere konserter på Folkemusikkpøbben i Tromsø denne høsten blir med Triakel (21. oktober) og OnkelFolke (25. november).

Du kan lese mer om Tore Bruvoll og duoen med Jon Anders Halvorsen på denne nettsiden.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev