Jostein Stalheim

Ny Musikk i Tromsø

Den nye lokalavdelingen til Ny Musikk i Tromsø – Ny musikk Hålogaland – rører på seg. Høstens første konsert i Tromsø blir «Glimpses of a daylight» – med komponist Jostein Stalheim og elleve manns ensemble.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Litt om Ny musikk: Ny musikk er en landsomfattende organisasjon som arbeider for og med nykomponert musikk. Organisasjonen har som mål å stimulere til produksjon av ny musikk gjennom blant annet bestillingsverk. Ny musikk står bak tre årlige festivaler og har per i dag ni lokalavdelinger på landsbasis.

Avdelingen i Tromsø, Ny musikk Hålogaland, er ny av året og dette er høstens første konsert. Ny musikk Hålogaland har som formål å kanalisere spennende ny musikk til Tromsø by i form av konsertproduksjon på regelmessig basis.

Under konserten på Tromsø Kunstforening neste søndag vil Kjettingteatret ved Håkon Kristiansen, slagverk, først fremføre Minouru Mikis «Time», og deretter spille Steve Reichs «Na`Goya» med Erik Stifjell, marimba. Så blir det også opptreden med Tromsø Kunstforsyning, en duo som består av Øystein Blix og Bernt Simen Lund. Etter pausen vil komponist Jostein Stalheim og elleve musikere fremføre hans «Glimpses of a daylight». Det er Ny musikk Hålogaland som for anledningen har satt sammen dette ensemblet med musikere fra Tromsø symfoniorkester og konservatoriet.

Jostein Stalheim bor og arbeider på Fana utenfor Bergen. Han har studert komposisjon og akkordeon ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Han har fremført flere større verk i studietiden, mottatt bestilling fra inn – og utland, og vært gjestekomponist ved festivaler i Spania, Romania og Polen. Jostein Stalheim er en internasjonalt anerkjent solist på akkordeon med opptredener på bl.a BBC TV & NRK TV. I tillegg vil Jostein Stalheim vil holde foredrag for musikklinjen på Kongsbakken Videregående skole fredag formiddag.

Litt om de lokale musikkkreftene som skal i aksjon denne kvelden: Slagverker Håkon Kristiansen er utdannet fra Konservatoriet i Tromsø. Han obber til daglig på musikklinja ved Sortland Videregående skole. Erik Stifjell, også slagverk, er utdannet ved Konservatoriet i Tromsø og Konservatoriet i Ålborg, Danmark, og jobber til daglig ved Musikkskolen i Tromsø. Bernt Simen Lund er utdannet ved Konservatoriet i Tromsø og Royal College of Music, London, og er til daglig ansatt i Tromsø symfoniorkester. Øystein Blix er utdannet ved Jazzlinja, Konservatoriet i Trondheim, en aktiv skikkelse i landsdelens musikkliv.

Konserten på Tromsø Kunstforening starter klokken 20, søndag 6. oktober. Daglig leder for Ny Musikk Hålogaland er Gudmund R. Østgård.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev