Maridalen – Gressholmen (Jazzland Recordings 2024)

Ernst Simon Glaser – Årets unge solist 2002

Sist lørdag gikk finalekonserten i Årets unge solist 2002 av stabelen i Logen i Bergen. Konserten fant sted i forbindelse med Festspillene i Bergen. Og til sist ble det den unge cellisten Ernst Simon Glaser som gikk av med seieren.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

De fire solistene som deltok under finalekonserten var Gunilla Süssmann (klaver), Håvard Stensvold (bassbaryton), Eirik Raude (slagverk) og Ernst Simon Glaser (cello).

Ernst Simon Glaser er 26 år og har siden januar i år vært ansatt som solocellist i Den Norske Operas Orkester. Han har sin musikkutdannelse fra Wells Cathedral School of Music, Purcell School of Music og The Royal Northern College of Music. Hovedlærere var Margaret Moncrieff og Ralph Kirshbaum. Glaser har vært solocellist i Trondheim Symfoniorkester, der han også har spilt sammen med cellisten Ralph Kirshbaum. Under finalekonserten lørdag spilte Glaser stykker av Schubert, Ligeti og Debussy, og han ble akkompagnert av søsteren Liv Glaser.

Lanseringsprisen Årets unge solist innebærer at musikeren får et utvidet tilbud i Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO – klassisk, med blant annet en egen turné i Norge, mulighet for utenlandslansering og samarbeid med andre skapende og utøvende musikere.

De fire solistene ble plukket ut til å være del av lanseringsprogrammet INTRO – klassisk etter prøvespill i mars. Lanseringsprgrammet er for utøvere innen den klassiske, kunstmusikalske sjangeren, og har som formål å skape utviklingsmuligheter for unge, særskilt dyktige musikere i etableringsfasen, og å gi publikum mulighet til å bli bedre kjent med de ypperste av våre yngre musikere. Lanseringsprogrammet INTRO – klassisk innebærer ikke lenger økonomisk støtte til egen debutkonsert. Det tilbyr imidlertid mer omfattende lanseringstiltak enn tidligere ordninger, og er en del av et større lanseringsprogram som fullt utbygget vil omfatte klassisk, jazz, tradisjonsmusikk og pop/rock.

I juryen satt Helge Skansen (formann), Håkon Austbø, Øystein Birkeland, Svein Bjørkøy, Arnfinn Refsdal og Ingela Øien.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.