Engegårdkvartetten arrangerer og er kunstnerisk leder av minifestivalen Brahms 123 i Oslo denne helgen (Foto: Espen Mortensen)

Brahms på 123

Klassisk minifestival med internasjonale navn og fokus på barn og unge.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den klassiske minifestivalen Brahms på 123 er arrangert og kunstnerisk ledet av Engegårdkvartetten, og konsertene og arrangementene skjer på Nynorskens hus og Operaen i Oslo fra fredag 8. til søndag 10. november.

Johannes Brahms (Foto: Arkiv)

– Blant topp norske og internasjonale solister, er det også god plass for barn og unge til å formidle sin kjærlighet for Johannes Brahms. Interessen for klassisk musikk kan neppe være på et kritisk farepunkt, når man ser på interessen for konsertene som egner seg for barn og unge, sier bratsjist Juliet Jopling fra Engegårdkvartetten i en e-post til Ballade.

To av konsertene er spesielt arrangert med og for barn og unge; «Brahms for barn og unge», som allerede er utsolgt, og «Brahms ungarske danser», et samarbeid mellom Nordberg Strykeorkester, Vestre Aker Strykeorkester og Oslo musikk- og kulturskole. Her samles hele 80 ungdommer for å spille «Ungarske danser nr 1-5» av Brahms, dirigert av Arvid Engegård.

På programmet finnes foruten Engegårdkvartetten Marta Fontanals-Simmons (britisk-spansk mezzosopran), Guy Braunstein (fiolinist fra Israel, tidligere konsertmester for Berlin Filharmonien), Eivind Ringstad (bratsj), Rafael Rosenfeld (cellist fra Sveits), Nils Anders Mortensen (piano) og Bengt Forsberg (pianist fra Sverige) og Lilly Zetterberg (ballettdanserinne fra Sverige). I tillegg deltar unge talenter, som fiolinist Torje Gunvaldsen Råbu, cellist Owen Sørbye Davis og Kvartett Saphir.

Festivalen teller i alt åtte arrangement, fra fordypningskonserter med ord og musikk til showkonserter med både kammermusikk og dans.

Her finner du fullt program og mer informasjon.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev