The Core 2 2005 (Foto: www.thecore.no)

Vestnorsk jazzsenter – Den musikalske stamvegen

Vestnorsk jazzsenter med base i Bergen åpner «den musikalske stamvegen» med dobbeltkonsert og turné. Eidfjord, Stavanger, Voss, Balestrand og Haugesund står på plakaten.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tirsdag den 29. januar i Eidfjord går startskuddet for turnéinitiativet Den musikalske stamvegen, i regi av Vestnorsk jazzsenter.

På scenen står den Bergens-baserte duoen Dog Day med gitarist Mads Berven og pianist Øystein Moen. Etterpå følger Spellemannsnominerte The Core. Senere går turen til Stavanger, Voss, Balestrand og Haugesund.

Vestnorsk jazzsenter leverer full produksjon og har trykket opp egen plakat til turnéen.

— Tanken er at også små lokalsamfunn som ikkje har eit permanent jazztilbod, skal kunna nytta seg av tenestene til «den musikalske stamvegen», sier dagleg leder for Vestnorsk jazzsenter Bo Grønningsæter via en pressemelding.

— Ved at me leverer ein komplett produksjon, er det berre for dei lokale arrangørane å stå for lokal marknadsføring og selja billettar.

Med fem jobber på rappen og korte og billige reiser mellom konsertstedene blir dette relativt rimelig for arrangørane, i følge Vestnorsk jazzsenter, som går inn med subsidier slik at musikerene får akseptable honorar

Det er videre planer om 3 – 4 turneer til høsten under forutsetning at søknadene om prosjektstøtte blir imøtekommet.

Det understrekes at «den musikalske stamvegen» er et fleksibelt nettverk der en ikke må forplikte seg til å ta imot alle turneene.

Dette i følge Vestnorsk jazzsenter, som har disse sidene.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev