Europe Jazz Odyssey 2003

Europe Jazz Odyssey med seminar på Kongsberg og i Oslo

I dagene 25. til 27. september arrangerer Europe Jazz Odyssey sitt årlige møte i Norge. Møtet vil foregå delvis på Kongsberg og delvis i Oslo. Arrangører er Vestnorsk Jazzsenter, Rikskonsertene og Norsk jazzforum i samarbeid med Utenriksdepartementet, Konsertforeningen BLÅ i Oslo, Jazz Evidence på Kongsberg og Kongsberg Jazzfestival.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Europe Jazz Odysseys forrige konferanse ble arrangert i fjor høst i Köln. Tittelen på møtet var «Jazz and improvised music in Europe». Ideen var at deltagerne skulle skaffe seg oversikt over situasjonen for jazz og improvisert musikk i de forskjellige landene i Europa med spesielt øye på medlemslandene i European Jazz Odyssey. På denne konferansen, som også inkluderte konserter med artister fra de forskjellige landene, ble det bestemt at det neste møtet måtte være i Norge, med fokus på den moderne norske jazzscenen, som har gjort store framskritt de senere årene.

Årets konferanse til Kongsberg og Oslo
Med hovedtema «Jazz music as an educational resource. The professional teaching of jazz» vil man fortelle de andre europeiske landene om hva som skjer på utdanningssiden for norske jazzmusikere. Professor ved «Jazzlinja» i Trondheim Erling Aksdal vil fortelle om suksessen man har hatt i Trondheim, Direktør Einar Sulbu i Rikskonsertene vil fortelle om jazz for barn med utgangspunkt i suksessen Rikskonsertene har hatt med sitt skolekonsertprogram. Det vil bli foredrag om et svensk storbandprosjekt for unge musikere, et engelsk dj-prosjekt for ungdom og et jazzprosjekt for ungdom i Frankrike.

Musikk
Under konferansen vil det bli presentert en rekke musikkinnslag. På EnergiMølla på Kongsberg kan man høre Håkon Kornsted i duoformat, den amerikanske saksofonisten Ken Vandermark i samspill med Ingebrigt H. Flaten (bass) og Håvard Wiik (piano). Nils Einar Vinjor (gitar), Bjørn Klakegg (gitar) og Celio di Caravalho (perkusjon) vil vise utdrag fra sin skoleforestilling og den italienske duoen Antonello Salis (piano, accordion) og Sandro Satta (altsaksofon) vil dele konsert med norske Wibutee. De musikalske innslagene avsluttes med åpen konsert på BLÅ i Oslo med Supersilent.

Vestnorsk Jazzsenter viktige aktører
«Konferansen har kommet til Norge etter iherdig arbeid fra Vestnorsk Jazzsenter i Bergen. De har i flere år jobbet intenst med å skape et enhetlig europeisk nettverk av jazzfestivaler og organisasjoner. I den forbindelse har de vært med på å bringe europeiske musikere til Norge, samtidig med at man har skaffet jobber for norske jazzmusikere ute i Europa», forteller en pressemeddelelse fra Europe Jazz Odyssey.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev