Gibbet (Foto: Kieran Kolle, Studvest)

Jazz i sikte

Er du ung musiker eller vet du av noen unge jazztalenter som er interessert i jazz og improvisasjonsmusikk? Les videre.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Også i 2008 vil Bergen Jazzforum, Vestnorsk Jazzsenter og Nattjazz i Bergen invitere unge talenter til workshop / konsert i programmet «Jazz i Sikte». Fjorårets vinner ble Gibbet (bildet).

Jazz i sikte går ut på å gi unge og utetablerte musikere undervisning, oppfølging og sjansen til en konserterfaring i profesjonelle omgivelser.

Enten finner vi frem til flere unge talenter som vi setter sammen ellers så jobber vi med etablerte bandkonstellasjoner. Enkelte musikere eller vokalister vil og av og til få tilbud om innleid komp. Deretter vil vi undervise de ulike bandene i samspill og improvisasjon og hjelpe dem med å legge opp et fornuftig repertoar, heter det fra de ansvarlige bak dette prosjektet.

Enkeltmusikere vil få undervisning som går på idiomatiske problem, rytmikk og jazzharmonikk hvis ønskelig. Deretter vil bandet få spille egen konsert eller være oppvarmingsband for internasjonale eller nasjonale stjerner på en av Bergen Jazzforum sine konserter med all annonsering og produksjon som det innebærer.

Konserten blir også tatt opp i Pro Tools slik at bandene får en fullverdig demo.

I utgangspunktet vil en del av dette prosjektet værte rettet på ungdomsdefinisjonen til Norsk Musikkråd slik at øvre aldersgrense er 27 år og man bør bo på Vestlandet. Dette gjelder ikke for bandmedlemmer som stiller opp gratis i kompet for sine unge medmusikere. Som en «gulrot» venter betalt jobb på Nattjazz til bandet som av juryen anses som det beste.

— Vi vil helst høre en demo eller være tilstede på en øvelse eller vi kan ta inn musikere på anbefalinger fra etablerte jazzmusikere eller pedagoger. Vi oppfordrer derfor alle jazzmusikere på Vestlandet til å tipse oss om unge musikere, lyder det fra arrangørene.

Leder for dette prosjektet er Bergmund Waal Skaslien.

Kontakt:
Bergmund Waal Skaslien
Tlf: 92230180
E-post: bergmunds@gmail.com (Eventuell demo/mp3 sendes hit)

eller Vestnorsk Jazzsenter / Bergen Jazzforum / Nattjazz
Tlf 55307250
E-post: jazz@bergenjazzforum.no

Det er Bergen Jazzforum som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev