Øyvind Hegg Lunde (MySpace)

Pris til Hegg Lunde

Vitals talentpris går i år til trommeslager Øyvind Hegg Lunde. Juryen har særlig lagt vekt på hans høye faglige og kunstneriske nivå. Det er ikke første gang den unge musikeren mottar heder for sitt virke.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Juryens begrunnelse er som følger:

— Årets vinner er en utøver som har funnet fram til sitt eget uttrykk, og som har vist et faglig og kunstnerlig høyt nivå på musikkutøvingen. Prisvinneren viser en profesjonell tilnærming til musikken, samtidlig som formidlingen kommer fra hjertet.

Trommeslageren fra Bergen har utdannelse fra Griegakademiet, og har lært å spille Sabartrommer i Gambia. Han er engasjert i flere prosjekter, blant annet Klangkameratane, Hegg/ Minothi duo, Passiar og Gibbet.

Med Gibbet vant han også ”Jazz i sikte 2007”, og de spilte på Nattjazz sin åpningsdag. I fjor vant Hegg Lunde også Jazz i sikte, da sammen med gruppa Cloudberry.

I samarbeid med Nattjazz har Vital i år hevet talentprisen til et nytt nivå, og prisen er nå pålydende 25 000 kroner. Den ble delt ut av festivalsjef Jon Skjerdal og Bjørg Wiers fra Vital.

Vital skal dele ut talentprisen hvert år under Nattjazz. Kriteriet er at den skal gå til en utøver som er i starten av sin karriere, og som har markert seg gjennom året som et talent utenom det vanlige. Tidligere har Heidi Torsvik, Tarjei Strøm, Ingrid Mjanger, Kristoffer Vogt og Marius Nesset mottatt talentpriser under Nattjazz.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev