Christer Falck (Foto: TV3)

Christer Falck takker for seg

– Kanskje greit å gi seg før det går helt gæærnt – for det gjør det.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ved midnatt tirsdag 15. oktober la Christer Falck ut en melding på sin Facebook-side om at han legger ned plateselskapet C+C Records og bokforlaget Falck Forlag AS. Ballade har fått tillatelse til å gjengi posten han la ut.

TAKK FOR MEG
Jeg ble 50 år i august, og omtrent samtidig som Platekompaniet gikk ut med nyheten om å gå fra 11 til 3 butikker, tenkte jeg at det kanskje er greit å gi seg før det går helt gæærnt.

For det gjør det.

For å tjene penger på musikk i Norge, må du sitte på en diger katalog. Jeg har gitt ut litt over 100 plater, og det er ikke i nærheten av nok. Og selv med stor katalog, forsvinner brorparten til grådige teleselskaper og plattformeiere. Alle oss andre jobber mot klokka og i et evig håp om at Kulturrådet skal forbarme seg over oss. Foran hver tilslagsrunde svettes det og soves dårlig. Støtteordningene i Norge er dessverre ikke lagt opp til at man skal jobbe grundig med artister eller utgivelser, men heller bare spy ut enorme mengder av musikk som ikke selger og håpe på publiseringsstøtta – plateselskapenes livbøye – fra gang til gang.

Det er ikke realt for hardtarbeidende artister og det er altfor nervepirrende for hardtarbeidende idealister.

De siste årene har det blitt så godt som ingen uttelling. Det jeg driver med passer ikke inn. «Du tenker for stort, for omfattende, for avansert, for vanskelig. Du kan ikke blande musikk og litteratur, eller festival og utgivelser, eller bok, konsert OG plate», får jeg høre.
«Det er dere som tenker for smått», tenker jeg.

Som et lite eller uavhengig selskap er det så å si umulig å lykkes i markedet (og jeg er faktisk ganske god), og når jeg heller ikke når opp som støtteverdig i Kulturrådet, da er det ikke så mange knagger igjen å henge konseptene på.

Og når jeg først er i gang, så velger jeg også å skrinlegge bokforlaget mitt Falck Forlag As.

80 bøker på 10 år holdt. Mange av dem kritikerfavoritter og snakkiser, men hva hjelper det når man ikke får dem inn i butikk. Jeg ble advart mot bokbransjen da jeg startet, men tenkte ikke at det skulle være en så umulig kamp. En god bok er en god bok, og får den nok presse så skal den normalt sett selge. I bokbransjen funker det ikke sånn.

Jeg kommer til å fullføre de prosjektene jeg har påbegynt, og sommeren/høsten 2020 er det over. Kanskje tidligere. De prosjektene er:

C+C RECORDS:
Ole Paus – 70-tallet (13CD-boks)
Ole Paus – 80-tallet (9CD-boks)
Bendik Hofseth – TBA (4 album på 12 måneder 2020)
Karin Okkenhaug – TBA (CD)
Odd Einar Nordheim – TBA (CD)
Karen Jo Fields – TBA (CD)
Jahn Teigen – Komplett (14CD-boks)
Galactic Funk – We Come In Pez (LP)
+ et hemmelig prosjekt og noen plater som skal distribueres gjennom C+C Records.

FALCK FORLAG AS:
Ole Paus – Pauspoeten (samling av samtlige av Oles sangtekster)
Terje Mosnes – TBA (Boka om norsk jazzhistorie)
Arvid Skancke-Knutsen – TBA (Tidenes største musikkleksikon)
+ et hemmelig bokprosjekt.

Falck skriver videre at han kommer til å fortsette med konsertserien Gåsehud i Nordstrand kirke i Oslo i samarbeid med Richard Larsson, og Gåsehud ved fjorden-festivalen samme sted i samarbeid med Catharina Jacobsen. I tillegg, skriver han, skal han være «altmuligmann for Bendik Hofseth».

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev