Platekompaniet inn i Aspiro

Bytter andelen i WiMP mot aksjer i Aspiro.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Platekompaniet selger sine aksjer i strømmetjenesten WiMP og får aksjer i Aspiro tilbake.

Platekompaniet har til nå eid 50 % av WiMP, og tar nå i stedet en eierandel på 6,5 % i Aspiro. WiMP blir dermed et heleid Aspiro-selskap.

Oppkjøpet betyr at Aspiro får fullstendig kontroll over WiMP i samtlige markeder og alle inntektene strømmetjenesten genererer.

Stordriftsfordeler
Platekompaniets Rolf Presthus sier til Ballade at stordriftsfordeler er en av grunnene til endringen.

— Da vi startet WiMP med Aspiro for to år siden, så vi at streaming virket spennende, men var ikke helt sikre på hvor stort det ville bli. Vi tenkte også at det kunne gå an å drive med streaming bare i det norske markedet, slik vi har gjort med CD- og DVD-salg i våre butikker. I løpet av tiden som har gått siden den gang, har vi lært at streaming er en global affære hvor man må være i flere land for å få storbruksfordeler. I stedet for å få 50% av inntektene fra WiMP i Norge, får vi nå 6% av inntektene av en større pott.

— Så nå er Platekompaniet blitt en internasjonal aktør?

— Ja via Aspiro, kan man vel si. Platekompaniets redaksjon i Norge fortsetter å jobbe med WiMP akkurat som før, samtidig som det er naturlig at vi nå med denne endringen diskuterer hvordan Aspiro kan nyte godt av vår kompetanse også i andre land.

Med som støttespiller
Gunnar Sellæg, administrerende direktør i Aspiro sier i en pressemelding at det er viktig for dem å få med seg Platekompaniet videre.

— Platekompaniet har en svært sterk kompetanse innen musikk og er derfor viktige for oss å få med som støttespiller også når vi ekspanderer til nye markeder. Dessuten vil det være en fordel operasjonelt for Aspiro å få 100 % kontroll på WiMP også i Norge.

WiMP er tilgjengelig i Norge, Sverige og Danmark, samt i Portugal under et annet varemerke. Aspiro leverer strømmetjenester for TV og musikk til partnere som ønsker å bruke sitt eget varemerke på tjenesten.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev