Oslo Kammerkor februar 02 2019-6.2

Den store faktaslakten

– Vi har aldri turt å påstå at årstallene i WiMP stemmer, sier Sveinung Rindal etter at popquiz.no fant 130 feil i DNs coverlåtkåring.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Tidligere i sommer publiserte Dagens Næringsliv (DN) en liste over de 300 beste coverlåtene gjennom tidende. DNs jury, hovedsakelig bestående av finans- og næringslivsfolk, kåret Jimi Hendrix’ versjon av Bob Dylans “All Along the Watchtower” til tidenes beste coverlåt.

Les DNs liste her.

Maharashi Dug The Scene
DN-listen ble samtidig presentert i WiMP i form av en spilleliste med 92 de 100 øverste plasseringene.

Nå har gjengen bak popquiz.no gått listen etter i sømmene. I et innlegg i DN påpekes en rekke faktafeil i form av feil årstall og henvisninger til originaler som i virkeligheten er coverversjoner.

I ett av eksemplene som trekkes frem på står bandet Love oppført som låtskriver til Teenage Fanclubs “coverlåt” “Maharishi Dug The Scene” i DNs liste, mens det i virkeligheten er Gerard Love i Teenage Fanclub som har skrevet låta, som altså ikke er en coverversjon i det hele tatt.

Av 300 plasseringer på listen finner popquiz.no feil ved 130 av dem.

Les innlegget i DN her.

Ville kanskje fjernet Teenage Fanclub
Men WiMP legger stor vekt på og har fått mye skryt for den redaksjonelle delen i sin tjeneste og vant til og med [link id=66977 title=»en pris»] for sin redaksjonelle profil for noen dager siden. Men WiMP har ingen planer om å gjøre noe etter Bakkes avsløringer av faktafeilene som WiMP har videreformidlet.

— Det er klart vi synes det er fint når folk gjør grundig forarbeid og etterarbeid. Det er litt synd at de har vært lemfeldig med i forhold til fakta, men rent musikalsk er det uansett en subjektiv liste fra seks menn, sier Sveinung Rindal i WiMP.

— Dobbeltsjekket dere listen før den ble lagt inn i WiMP?

— Nei, vi så ingen grunn til det. Det var en liste vi fikk hint om skulle komme og som ville få publisitet. Vi var tydelig på avsender og vi ville satt opp en annen liste selv hvis vi hadde ønsket det.

— Kommer dere til å foreta dere noe etter innlegget?

— Med mindre de har lyst til å endre den selv, fungerer lista etter deres intensjoner, selv om årstall og slike ting er feil. Teenage Fanclub-eksemplet er ikke med på listen vår, den hadde vi kanskje fjernet om den var det.

“Årstall er poengløse hvis de ikke er riktige. Det er de som gjør det mulig å forstå og plassere utvikling og sammenheng”, heter det i innlegget.

— Er ikke nettopp sammenhengene viktig for WiMPs redaksjon?

— Det er selvfølgelig viktig, og i forhold til årstall er det en nøtt i seg selv for WiMP. Vi har aldri turt å påstå at årstallene i WiMP stemmer. De leveres automatisk av plateselskapene og det er umulig å gå gjennom og rette millioner av album, men vi går gjennom så mye vi kan for å få ting rett. Det er veldig viktig for oss at det er en ekstern liste vi har valgt å publisere. Vi er veldig glad for å ha den liggende og så kan folk mene noe om den. Det er en subjektiv liste i utgangspunktet, sier Rindal.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev