Skjermbilde fra videoen til låta "Eksistensen" av Evigheten. Videoen er regidebuten til Aurora (Foto: Skjermbilde, Evigheten, Aurora)

Ballade Video XII: Infernoet og evigheten

Denne gangen viser vi blant annet debuten til Aurora som videoregissør, og dukker ned i noen sjatteringer av norsk metal.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Velkommen til en ny utgave av Ballade Video, der vi hver uke plukker noen høydepunkter blant aktuelle musikkvideoer her hjemme. Denne gangen viser vi blant annet debuten til Aurora som videoregissør, og dukker ned i noen sjatteringer av norsk metal. Vi mottar som alltid gjerne tips om nye produksjoner.

 

EVIGHETEN: Eksistensen

Våre navn er de samme / som de var før vi ble mennesker. Vår oppgave er den samme / som den var før vi stod på jorden …

”Eksistensen» er den første låten fra Evighetens kommende EP «Heten». Evigheten kommer fra Bergen, og består av låtskriver og produsent Njål Paulsberg på vokal og synther, Cato Furdal på trommer, Arne Toivo Fjose Sandberg på bass-synth, samt de tre vokalistene Tonje Indrehus, Iselin Børve Toft og Mathilde Saunes-Skarsgaard.

Evigheten presenterer seg selv slik: ”Evigheten spiller musikk inspirert av barokke harmonier, folketoner og elektronisk musikk, med norske tekster som utforsker det spirituelle og sakrale.” De skal ellers hente inspirasjon fra blant annet fra 70-tallets religiøse musikk, samt eldre religiøse bøker.

Videoen er regidebuten til Aurora.

 

KRISTOFA: Heartless

Vi fortsetter med en riktig fin animasjonsvideo. Den er signert Kristofa, som til vanlig heter Martine Rygvold. På Facebook-siden henne kan vi lese: Kristofa skriver og fremfører sanger med mye sjel og personlighet. Hun finner inspirasjon i ting som skjer i livet. Mest at hun til stadighet blir dumpet. Det finnes ikke noe så inspirerende som kjærlighetssorg.

Vi beklager den tidvise kjærlighetssorgen, men applauderer for en fin låt og video. Martine Rygvold var med i Idol 2013, og er opprinnelig fra Hommelvik. Hun har studert musikk ved LIPA i Liverpool, også kjent som Paul McCartney-skolen. Og er tilknyttet det trønderske plate- og managementselskapet Attack Music.

Sangen er produsert av Rhys Marsh og Kristofa, mens videoen er regissert av Erian Trotland. Rhys Marsh er en britisk sanger, komponist og produsent, som nå er bosatt i Trondheim. Vi har tidligere skrevet om ham her.

 

SYNNE SANDEN: Imitation

Synne Sanden er basert i Oslo, og har tidligere gitt ut flere album, inkludert When Nobody’s Around (2011), Climbing The Rainbow (2013) og In Between Sparks (2016). ”Imitation” er første smakebit fra hennes kommende album, som hun selv har produsert sammen med Bugge Wesseltoft.

Synne Sanden har tidligere jobbet med artister som Thomas Dybdahl, Mathias Eick, Moddi og Tord Gustavsen. Musikerne på ”Imitation” er Julie Falkevik (orgel), Axel Skalstad (trommer), Lars Fremmerlid (bass) og Henrik Schmidt (gitar).

Videoen er filmet, regissert og klippet av Linnea Syversen, som til vanlig er student ved Oslo Fotokunstskole. Den er spilt inn ved Nordre Spro på Nesodden og Jettegrytene i Telemark. Syversen skal denne våren lage hele fire musikkvideoer sammen med Sanden, og jobber ellers med flere norske artister. Dronefotografering er ved Kjetil Fredriksen.

 

MONALIA: HTLT

Monalia har røttene sine i Telemark, men har i dag base i Oslo. Selv har de kalt musikken sin for ”fjellsørf”, men den er nok også i slekt med psykedelia, britisk indie-rock og norsk melodisk metal. Bandet består av Stine Helén Tunstrøm (vokal), Terje Halmrast (vokal, gitar), Svein Petter Nilsen (gitar, tangenter og mandolin), Bendik Dræge Orvan (bass) og Vegar Eriksfallet (trommer, perkusjon).

Monalia debuterte med EP-en «Waited All Too Long» I 2016, og er i disse dager ute med albumet So Much Better, som alt har fått gode anmeldelser. Offisielt plateslipp ser ut til å være på Kurbadhagen Musikkbar i Sandefjord 10. mai, mens bandet senere i måneden opptrer på blant annet Bastard i Tromsø og Krøsset i Oslo.

 

Gaahls WYRD: Carving The Voices

Det har nettopp vært Infernofestival, det årlige påskearrangementet der norske og utenlandske ekstremmetal-fans samles. Det kan vi markere med denne massive, nesten åtte minutter lange låten med Gaahls WYRD.

Gaahl var tidlig med i black metal-band som Trelldom og Gorgoroth. I 2010 ble han bedt om å spille Heimdal i Den Nationale Scene-musikalen ”Svartediket” under Festspillene i Bergen. Han har også medvirket i band og prosjekter som Sigfader, Gaahlskagg, Wardruna og God Seed.

“Carving The Voices” er hentet fra albumet GastiR – Ghosts Invited, som slippes 31. mai. Gaahl heter egentlig Kristian Eivind Espedal, og er fra Espedal i Sogn og Fjordane. Videoen er regissert, filmet og klippet av Troll Toftenes.

 

CADAVER: Circle of Morbidity

Vi tar med en metal-video til, som er spilt inn av Anders Odden (gitar, bass, vokal) og Dirk Verbeuren (trommer), med gjesteopptreden av Jeff Becerra fra det tidlige og innflytelsesrike death metal-bandet Possessed.

Cadaver var opprinnelig et norsk death metal-band fra Råde, som ble startet av Anders Odden og Ole Bjerkebakke. De ga ut albumene Hallucinating Anxiety (1990) og …In Pains (1992), og oppsto deretter på nytt i 1999, med Odden som eneste originalmedlem. Odden har også stått bak bandet Magenta, og har vært gitarist og gjesteartist for blant andre Apoptygma Berzerk, Celtic Fros, Satyricon, The Young Gods og Ministry.

I 2013 var Odden med på å danne bandet Order. Videoen er regissert av Julio Mendoza.

 

HIGHASAKITE, SEEB: Free To Go

Animé-ekstravaganza! Vi skal ikke skrive så mye om denne videoen, siden den allerede er grundig presentert her. Den er et samarbeid mellom det suksessfulle norske produksjonsteamet Seeb, som består av Simen Eriksrud and Espen Berg, og Oslobaserte Highasakite.

 

Og da gjenstår det vel bare å ønske god helg til alle lesere. Vi er tilbake igjen med en ny runde ferske, norske videoer neste fredag. Sjekk gjerne tidligere utgaver av denne spalten, og fortsett å sende inn tips om nye og aktuelle produksjoner til guro@ballade.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev