Skjermbilde fra videoen "The Light You Need Exists" av Randi Tytingvåg Trio

Ballade Video VIII: Lys og skygge

Fra grønt gress til dronesatte dikt.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Ballade presenterer her igjen en ny runde norske videoer. Denne gangen gir vi dere seks band og artister, som alle er aktuelle i forskjellige sammenhenger. Det er særlig hyggelig å kunne ønske velkommen med en premiere.

 

ANNE MARIE ALMEDAL: Lightshadow Live Sessions

Vi har her gleden av å presentere premieren på en helt ny video fra Anne Marie Almedal fra Kristiansand. Kortfilmen ”Lightshadow Live Sessions” hadde premiere på Salt i Oslo i går, torsdag 21. mars. Videoen er regissert og klippet av Iain Forbes, mens Alvilde Horjen Naterstad har stått for filmingen.

”Lightshadow Live Sessions” byr på to sanger, “You Keep Me At Arm’s Length” og “Oh Hard Times”. Begge er skrevet av Anne Marie Almedal og hennes partner Nicholas Sillitoe, og kan også høres på det fine albumet Lightshadow fra 2018.

 

I WAS A KING: Hatchet

I Was A King er fra Egersund, og har gitt ut seks album siden 2007. Bandet består av Frode Strømstad, Anne Lise Frøkedal, Ole Reidar Gudmestad og Arne K. Mathisen. Slow Century kom nylig ut på det lokale platemerket Coastal Town Recordings. Det er deres første utgivelse på fem år, og har allerede rukket å få svært bra omtaler.

På videoen ser vi også Norman Blake fra Teenage Fanclub, som har produsert det nye albumet. I Was A King legger i disse dager ut på en Norgesturné, som i løpet av april utvides til en lang rekke konserter i Europa med nettopp Teenage Fanclub. Videoen er filmet i Egersund av Donald Milne, mens Johan Aakre har bidratt med ekstra bildemateriale.

 

SVØMMEBASSENG: Grønnere Gress

Det er som kjent mange måter å lage en musikkvideo på. Svømmebasseng ble rett og slett kontaktet av en venn, Henrik Hoff Strøm. Han hadde flyttet til Lisboa, og ville gjerne prøve ut det nye vintage-kameraet sitt. Resultatet er både sjarmerende og sommerlig, der Lorenzo Pagnutti og Lars Sandbakken har hjulpet til med klipp.

Svømmebasseng er fra Oslo, og har tidligere gitt ut albumene Fløte (2014) og Broder (2017). Medlemmene er Lars Sandbakken (vokal, perkusjon), Ine Johnsen (vokal, synth), Jens P. Heli (gitar, synth), Jørgen Tholens (trommer), Hans A. Heli (bass) og Philip Lindberg (synth, gitar).

Bandet er tilknyttet Playground Music Scandinavia, og gjør en del konserter rundt om i landet denne våren.

 

MARK J: How You Feel

Mark J, eller Markus Johnsen, er en relativt fersk artist, som solodebuterer med singelen “How You Feel”. Han er 24 år gammel, kommer fra Grimstad, og har tidligere spilt i blant annet Aerial. “How You Feel” nærmer seg allerede 80 000 avspillinger på Spotify, og har nylig også kommet i en tilnærmet akustisk utgave.

Videoen til “How You Feel” er lagd av Pavel Trebukhin og Makar Borisov, mens lyden er rattet av den amerikanske produsenten Austin Hull. Musikkvideoen er spilt inn i Riga, og er produsert av TRE Production. En ny EP skal snart være på vei.

 

NELLY’S CRUSH: Get Off (Tøyen Session)

Nelly’s Crush har allerede fått flere positive omtaler, både internasjonalt og her hjemme. ”Get Off” er en nyinnspilling av en låt som kom alt i 2016, i forkant av påfølgende singler som ”Undertow” og ”Sleeping Beauty”. Albumet Rumours ble sluppet i 2017.

Nelly’s Crush spilte nylig på Off:Larm, på en egen presentasjonskveld for Mother Likes It Records. Bandet definerer seg selv som nu disco og modern soul disco, og har base i Oslo. ”Get Off” er skrevet av Tor Hansen og Sven Waagan, mens Karoline Garfjell og Nelly Marie Hansen fronter gruppen. Bård Røssevold står for regi på videoen.

 

RANDI TYTINGVÅG TRIO: The Light You Need Exists

Randi Tytingvåg er fra Stavanger. Hun har jobbet som sanger og låtskriver i rundt 20 år, og studerte i sin tid jazz i London. Hun debuterte på Maijazz i 2001, og ga ut sin første soloplate, Heavenly Attack, tre år senere. Debuten ga henne status som Årets Stavangerkunstner.

”The Light You Need Exists” er inspirert av et dikt av Helge Torvund, og er også en smakebit på trioens kommende album, som er planlagt utgitt på Kirkelig Kulturverksted i september 2019. Her samarbeider Tytingvåg som vanlig med Dag Vagle og Erlend E. Aasland, mens Sigbjørn Apeland gjester på trøorgel. Videoen, med sine vakre naturbilder, er lagd av Johannes W. Berg.

 

Ballade ønsker som vanlig alle våre lesere en riktig god helg. Vi mottar gjerne forslag om aktuelle videoproduksjoner, og lover å se på alle tips vi får inn.

Skriv til guro@ballade.no, og merk e-posten “Ballade Video”.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev