Deathcrush. Bildet er fra bandets Instagram-konto, promo i forbindelse med utgivelsen av singelen "Dumb" i februar 2019 (Foto: Deathcrush)

Ballade Video IV

Fra Tøyens hemmelighet til blå barrakudaer.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Vi byr denne gangen på en aldri så liten Bergenspesial, der vi ser litt nærmere på to selskaper som i sterk grad har vært med på å berike norsk platebransje de siste årene.

Apollon Records og Karisma Records er to nært beslektede labeler, som begge har gitt ut kvalitetsplater i et upåklagelig tempo, ofte innenfor den blomstrende prog- og indierock-scenen her hjemme.

Under årets Bylarm i Oslo vil Apollon være til stede både under den offisielle og den litt mindre offisielle delen av live-programmet, med artister som Deathcrush og Sail By Summer.

Karisma Records skal også ha en gratis showcase under Bylarm, som er utenom det offisielle programmet. Her opptrer prog-inspirerte band som Wobbler, Oak og Fervent Mind samt Superlynx fra søsterlabelen Dark Essence Records.

 

BIRGITTE DAMBERG TRIO: Vintervals
Vi starter som sist med en riktig fin animasjonsvideo. Den kommer fra Birgitte Damberg Trio, som ble dannet i 2001.

Den østlandsbaserte trioen debuterte i 2003 med albumet Now, og skal dette året gi ut flere digitale singler. Birgitte Damberg er vokalist, og backes av Per Einar Watle og Åsmund Reistad. Videoen er lagd av Maria Marta Linero fra Los Angeles.

 

SLEEPYARD: Blue Barracuda
Sleepyard er fra Hafrsfjord, og har helt siden 1999 gitt ut mange fine plater. Det har blitt fem album etter hvert, der den nyeste er fjorårets Winter Crickets, som denne låten også er hentet fra.

Hovedmannen bak Sleepyard-universet er Oliver Kersbergen. Senere i år kommer nye innspillinger, der de blant annet samarbeider med internasjonale indie-musikere fra band som The Free Design, Spiritualized og Trashcan Sinatras.

 

DEATHCRUSH: Ego
Den støyende Oslotrioen Deathcrush har vært i vinden en god stund, og har alt rukket å spille på festivaler som Roskilde, Øya og Iceland Airwaves. De har fått fin oppmerksomhet av blant annet The Quietus, NME og MTV Europe, og har gitt ut en rekke hardtslående singler.

Det etterlengtede debutalbumet Megazone kommer nå på Apollon Records i Bergen. Trioen består av Linn Nystadnes, Vidar Evensen og Pelle Bamble.

 

RHYS MARSH: Let It Be Known!
October After All kommer ut i dag, og er det tredje albumet til den britiske sangeren, komponisten og produsenten Rhys Marsh, som i dag er bosatt i Trondheim. Her er også gjestemusikere som Tim Bowness, Arve Henriksen, Rohey og Kåre Kolve på plass.

Det fine, prog-inspirerte albumet byr på ti nye låter, og bør kunne appellere til fans av alternativ, utforskende rockmusikk. Utgiver er Karisma Records.

 

TUSMØRKE: Tøyens hemmelighet
Tusmørke er opprinnelig fra Skien, men med base i Oslo. De er et av de mest originale og aparte bandene i den nye progbølgen her hjemme, og har gitt ut syv album siden 2012, inkludert barneplaten Bydyra.

Et av medlemmene er Kristoffer Momrak, som straks selv er aktuell med et nytt album under navnet Alwanzantar. Også Tusmørke er tilknyttet Karisma Records.

 

SÂVER: Dissolve to Ashes
Bylarm er den årlige konsert- og bransje-ekstravaganzaen i Oslo, og starter i år den siste dagen i februar. Her er en fersk video med et band som skal spille på Bylarm Black, der de hardere og mørkere rockegruppene får vise seg frem.

Oslotrioen Sâver består av Markus Støle, Ole Ulvik Rokseth og Ole C. Helstad, og slipper debutalbumet sitt på Pelagic Records 8. mars. Videoen er lagd av Finn G. Aagaard, med visuelle effekter av Simen Skari.

Ballade kommer tilbake med et nytt knippe Bylarm-relaterte musikkvideoer neste fredag, og ønsker alle lesere en god helg.
Vi mottar gjerne forslag om ferske videoproduksjoner, og lover å se på alle tips vi får inn.

Skriv til guro@ballade.no, og merk e-posten “Ballade Video”.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this