Erlend Ropstad (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Ballade Video

Ballade vil i tiden fremover sette fokus på nye norske videoproduksjoner. Her er fem ferske og aktuelle bidrag, fra Erlend Ropstad til Aurora.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Musikkvideoer er fremdeles et viktig verktøy for artister over hele verden. Rundt 25 prosent av alle nordmenn bruker YouTube hver eneste dag, mens antall yngre brukere er oppe i hele 50 prosent. I følge en undersøkelse fra TONO benytter 62 prosent av alle nordmenn YouTube for musikkstrømming eller musikkvideoer.

Det finnes neppe noen komplett statistikk over hvor mange norske musikkvideoer som lages hvert år. Men svært mange artister og plateselskaper bruker videoer som en måte å skape oppmerksomhet rundt nye utgivelser på.

Det har vi i Ballade tenkt å ta på alvor. Vi vil hver uke legge ut aktuelle norske videoer. Noen vil være påkostede produksjoner med et internasjonalt publikum som målgruppe. Andre vil være mer hjemmesnekrede løsninger, lagd med begrensede budsjetter – men kanskje med desto mer oppfinnsomhet og pågangsmot.

ERLEND ROPSTAD: Natta som er over nå
Erlend Ropstad er opprinnelig fra Vennesla, og platedebuterte i nokså voksen alder. Brenn siste brevet er hans femte plate på norsk siden 2013, og har fått strålende mottagelse. ”Natta som er over nå” er den første singelen fra albumet. Han opptrer på Rockefeller 8. februar, og legger deretter ut på en større Norgesturné.

TOVE BØYGARD: Hjarte
Også Tove Bøygard fra Ål i Hallingdal har fått mye oppmerksomhet for sin nye plate, Jord, som ble sluppet digitalt 18. januar. Den er også tilgjengelig som CD, og på vinyl. Fra slutten av februar legger hun ut på en større turné i Sør-Norge, med nye spillejobber hver eneste helg. Videoen til ”Hjarte” er lagd av Sara Andersson.

THE DOGS: Suicidal Appetite
Det hardtslående Oslobandet The Dogs har lagd sju album på like mange år, og gir alltid et nytt album den første mandagen i året. Årets skive heter Before Brutality, og byr på ti ferske og fengende låter, ofte preget av et litt dystert syn på livet. Skandinavisk misantropi – og kanskje en video som ikke er for alle.

DANGERFACE: Let It Burn
Mer høyenergisk bråkebøtte-rock. Denne videoen er lagd til albumet Get Loud!, som slippes 1. februar på Big Day Records. Dangerface kommer fra Stavanger, og sier selv at de befinner seg innen punk- og hardcore-scenen. Videoen er fotografert og regissert av Erik Furulund og Dave Pickett.

AURORA: Animal
22 år gamle Aurora Aksnes fra Os har for lengst blitt et internasjonalt popfenomen, med titusenvis av hengivne fans rundt om i verden. De kaller seg Warriors & Weirdos, et begrep som speiler den helt spesielle verdenen av lyd og bilder som Aurora er i ferd med å bygge opp. Videoen er regissert av Tim Mattia, med Aurora selv som co-regissør.

Ballade kommer tilbake med et nytt knippe norske musikkvideoer neste fredag. Vi ønsker å presentere et bredt utvalg av norsk musikk, og vil fra tid til annen også se nærmere på spesielle sjangre. Vi mottar gjerne forslag om ferske videoproduksjoner, og lover å se på alle tips vi får inn.
Skriv til post@ballade.no, og merk e-posten «Ballade Video».

Tove Bøygard er 1. nestleder i NOPAs styre. Per i dag er NOPA, Norsk komponistforening, Creo og Norsk musikkforleggerforening medlemmer i Foreningen Ballade. Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev