Stillbilde fra Kate Havneviks video "The River" (Foto: Gotti Sigurdarson)

Ballade Video V: Bylarm spesial

Nye videoer, denne gangen med artister som spiller på Bylarm, pluss en.

Kalender

Ballade presenterer her et nytt knippe Bylarm-relaterte musikkvideoer.

Men vi starter med Kate Havnevik, som debuterte med det fine albumet Melankton i 2006. Samtidig vant hun en amerikansk pris for den vakre undervannsvideoen ”Unlike Me”.

 

KATE HAVNEVIK: The River

Et stadig tilbakevendende tema under seminar-delen av Bylarm er muligheten for å nå ut til et internasjonalt marked, gjerne via forskjellige plattformer.

En av de norske artistene som har lyktes godt med dette, er nettopp Kate Havnevik fra Oslo. Hennes musikk har dukket opp i internasjonale TV- og filmproduksjoner, inkludert populære serier som ”Grey’s Anatomy”, ”The OC” og ”The West Wing”.

Hun har også lagd musikk til norske filmer, og har deltatt på prosjekter med artister som Røyksopp, Britney Spears og Schiller. ”The River” er en svært vakker og spesiell video, regissert av Gotti Sigurdarson.

Senere i år kommer en ny plate i samarbeid med den britiske produsenten Guy Sigsworth, som har jobbet med artister som Bjørk, Goldie, Madonna, Alanis Morissette og David Sylvian.

 

HILMA NIKOLAISEN: Light Shines

Hilma Nikolaisen er fra Moi, og har vokst opp i den svært musikalske Nikolaisen-familien. Denne videoen ble lansert for en uke siden, og er hentet fra det nye, kritikerroste albumet ”Mjusic”, som kom ut i november 2018. Videoen har regi ved Joffe Myrvold.

Hilma Nikolaisen har tidligere vært bassist i det internasjonalt anerkjente støyrockbandet Serena Maneesh, og har også spilt i band som Umbrella og Loch Ness Mouse. Hun har også vært bassist for Anne Grete Preus. Hun er søster av Emil, Ivar og Elvira Nikolaisen, og opptrer på Rockefeller under Bylarm.

 

LIL HALIMA: Hold Me

”Hold Me” har alt nærmere halv million visninger på YouTube, etter bare to uker. Lillian Halima Anderssen er fra Bardu, og har en musikkinteressert far fra Kenya. Hun sier selv at hun ønsker å forene inspirasjonskilder som indie, urban og afrikanske rytmer, samtidig som hip hop og r’n’b forblir en del av fundamentet.

Lil Halima ble oppdaget av Universal i 2017, bare 18 år gammel. Hun har så langt gitt ut digitale singler som «Abstract» og «Train» i 2018, og ga i oktober samme år ut EP-en ”Love songs for bad lovers”. I februar i år ga hun ut EP-en ”For the Dark Days”. Under Bylarm opptrer hun på Blå og Rockefeller.

 

ORA THE MOLECULE: Sugar

Short cuts and quick fixes / Only want the highs / I want sugar / I want sugar all the time … Ora The Molecule er en internasjonal trio som begynte å spille sammen i Los Angeles i 2015, med den slovakiske trommeslageren Sju Smatanova og den tyske keyboardisten Jan Blumentrath.

Bandet er drevet av Osloartisten Nora Schjelderup, som også står for gitar og vokal.

Ora The Molecule har opptrådt i større byer over store deler av verden, og er snart på vei til nye spillejobber i Lisboa og Berlin. På Bylarm 2019 opptrer de på Parkteatret og Kulturhuset. Det er Nora Schjelderup og Sju Smatanova som selv har lagd den oppfinnsomme videoen.

 

EMMA STEINBAKKEN: Without You

Bylarm representerer kanskje særlig en mulighet for litt yngre artister.

Emma Steinbakken fra Jessheim var bare 15 år gammel da hun i fjor slapp den digitale debutsingelen ”Not Gonna Cry”, som ble kåret som «ukens utvalgte» på NRK P3. Den Skinny Days-produserte låten har nå passert imponerende 3,5 millioner spillinger på Spotify.

Emma Steinbakken er på samme management som Karpe, Emilie Nicolas og Cezinando, og jobber for tiden med produsent Ole Torjus Hofvind. Filmen ”Psychobitch” hadde kinopremiere i januar i år, og er regissert av Martin Lund. På Bylarm opptrer hun på John Dee og Kulturkirken Jakob.

 

ALWANZATAR: På slutten av dagen

Alwanzatar er et enmannsprosjekt fra Oslo, som lager dub- og krautrock-inspirert musikk på gamle båndopptakere og analoge og digitale synther. På konsertene spiller Krizla, aka Kristoffer Momrak, fløyte, synthesizere, sequencere, trommemaskiner og loops, mikset gjennom båndekko og effekter.

Debutalbumet ”Heliotropiske reiser” ble gitt ut i 2017 på Apollon Records, og ble fulgt opp året etter med albumet ”Fangarmer gjennom tid og rom”.

På Bylarm spiller Krizla på Kafé Hærverk og Revolver. Han er også medlem av Tusmørke, som vi presenterte forrige uke.

 

Vi nevner ellers at det på lørdag 2. mars blir musikkvideo-vorspiel på Kulturhuset i Oslo. Dette arrangementet er åpent for alle, og innebærer blant annet et møte med filmskaperne Kristoffer Borgli og Thea Hvistendal.

Sandra Kolstad, Haakon Mathisen og Jonas Grimeland vant Kollisjonprisen i 2018, og vil også røpe litt av innholdet rundt en kommende science fiction-video.

Ballade ønsker alle våre lesere en god helg. Vi mottar gjerne forslag om aktuelle videoproduksjoner, og lover å se på alle tips vi får inn.

Skriv til guro@ballade.no, og merk e-posten “Ballade Video”.

Kate Havnevik er styremedlem i NOPAs styre. Per i dag er NOPA, Norsk komponistforening, Creo og Norsk musikkforleggerforening medlemmer i Foreningen Ballade. Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev