Utsnitt av Røyst Trios musikkvideo "The Quiet Beauty" (Foto: Simone Hooymans/Hans Pulles/Røyst Trio)

Ballade Video III

Seks nye norske musikkvideoer, fra leirbål og slovakiske slott til David Lynch-inspirerte mareritt.

Kalender

I denne utgaven av Ballade Video gir vi først litt ekstra oppmerksomhet til utøvere som er inspirert av folkemusikk.

Vi takker ellers for fortsatt god respons på denne nye spalten, og tar gjerne mot tips, både på temaer og enkeltvideoer.

RØYST TRIO: The Quiet Beauty
Vi starter med en video som virkelig er noe for både ørene og øynene. ”The Quiet Beauty” er en låt med Røyst Trio, som består av Maria Jardardottir, Cecilie Giskemo og Kari Negaard Bleivik.

Den vakre og stemningsfulle videoen har allerede fått flere internasjonale priser, og er hentet fra albumet av samme navn. Animasjonen er ved Simone Hooymans, med assistanse av Hans Pulles. Denne helgen opptrer Røyst Trio på Brønnøya i Oslofjorden.

The Quiet Beauty – Røyst Trio – Official Music Video from Røyst Trio on Vimeo.

SVARTEVJA: Riddaren og jomfrua
Mer stemningsfull folkemusikk. Svartevja består av Nina Fjeldet, Camilla Granlien, Mari Skeie Ljones og Johannes Selvaag, og spiller fortrinnsvis musikk fra Gausdal og Lillehammer-området. ”Riddaren og jomfrua” er fra albumet Svartevja, som er ute på Ta:lik Records.

Det er Sveinung Skeie Ljones som står bak denne fine kortfilmen.

VIMARIDA: Fri
Vimarida er fra Stai i Stor-Elvdal. Musikken er en blanding av visepop og lett folkemusikk-inspirerte toner. Vimarida er Marita Grøtan Heggstad, Adam Bielek, Jørund Hjeltnes Langdal, Helge Trønnes og Sarah A.V.Johnston.

Bandet startet for ti år siden, og planlegger å slippe sitt andre album i løpet av 2019. Videoen til ”Fri” er spilt inn ved Orava-slottet i Slovakia.

POM POKO: Crazy Energy Night
Pom Poko er et ganske ferskt band fra Trondheim, som for lengst har satt seg i respekt på både Trondheim Calling, by:Larm og Uhørt. De fikk i fjor kontrakt med det anerkjente indie-selskapet Bella Union, som ble stiftet av de britiske musikerne Simon Raymonde og Robin Guthrie i 1997.

Bandet har sluppet flere singler, der ”Crazy Energy Night” er den nyeste. Videoen er signert Narves1Biblioteket, og er en slags bisarr blanding av Eraserhead og trolldeig-kurs. Vi ser frem til debutalbumet Birthday, som kommer 22. februar.

RIKKE NORMANN feat. BERNHOFT: Fragile
Nok en morsom animasjonsvideo. Rikke Normann har sluppet fire singler på eget selskap i 2018. Nå kommer hun med et helt nytt album, 35, som har offisiell slippfest på Gamla i Oslo 22. februar.

Hun har tidligere gitt ut to soloalbum, og har ellers samarbeidet med såpass forskjellige artister som Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Ulver, Ole Edvard Antonsen og Daniel Kvammen.

THE LATE GREAT: Cherry On Top
Vi avslutter denne gangen med litt energisk rockemusikk. The Late Great er fra Tromsø, og har alt fått bra omtaler for sitt ferske album Temporary Love Songs på Safe & Sound Recordings.

Bandet albumdebuterte med Songs From The 21st Century i 2016, og består i dag av Ottar Tøllefsen, John Lupton, Ariel Joshua, Stian Grønbech, Erik Nilsson og Tor Thomassen. I februar og mars stiller de på scenen fra Alta i nord til Oslo i sør.

Ballade kommer tilbake med et nytt knippe norske musikkvideoer neste fredag, og ønsker alle lesere en god helg.

Vi ønsker å presentere et bredt utvalg av norsk musikk, og vil fra tid til annen også se nærmere på spesielle sjangre. Vi mottar gjerne forslag om ferske videoproduksjoner, og lover å se på alle tips vi får inn.

Skriv til guro@ballade.no, og merk e-posten “Ballade Video”.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev