Mortiis (Foto: Promo)

Ballade Video VII: Gamle og nye fremtider

Fra rulleskøyter til mørke kjellere.

Kalender

Konsert: ENCORE – INSPIRASJON

27/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Konsert med TERJUNGENSEMBLE

29/09/2023 Kl. 18:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

30/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Ballade presenterer her igjen en fin bukett videoer. Denne gangen gir vi dere seks band og artister, som alle er aktuelle med nye låter og ferske album. Vi anbefaler ellers alle artister om å kontakte oss, slik at vi kan hjelpe dere med visninger. Og god helg, alle sammen!

 

FOAMMM: Rollerblades

Foammm er fra Oslo, og slipper mot slutten av april sitt selvoppkalte debutalbum på Sheep Chase Records. Dette er den andre singelen fra det kommende albumet. Bandet ble startet rundt 2013 av gitarist og vokalist av Chiara Cavallari. Sheep Chase Records har ellers vært involvert i band som Dark Times, Årabrot, Outer Limit Lotus og Mokri.

Videoen er regissert, filmet og klippet av Leonard Vincent van Vuuren. Foammm ga i 2016 ut EP-en «Dive Into The FOAMMM», og besto den gangen av Bendik Rolland Pettersen (gitar, vokal), Emil Gustafsson (bass), Daniel Løwe (synth) og Mikkel Syvertsen (trommer), i tillegg til Cavallari.

 

HARIS: Skyman

“Jeg har utforsket temaet perfeksjon og her er hva jeg har kommet frem til: F*** perfeksjon, og jaget etter det. Illusjonen om at perfekt er et mål i seg selv, dreper alt i oss som er verdt å leve for.”

Disse ordene finner vi på hjemmesidene til Haris, som her har samarbeidet med Embla Gustad (vokal) og Ida F. Kampenhaug (video). Haris heter egentlig Haris Smailagic, var tidligere frontfigur for Caspers Lane, og sier at målet hans er å inspirere mennesker, og bringe glede til verden. Fin video.

 

LEONOV: Hunted

Vi går over til litt mørkere rock. Leonov er et post-rock-/metalband med base i Oslo. De er tilknyttet den fine labelen Fysisk Format, som ga ut albumet Wake i oktober 2018. Bandet består av Ole Jørgen Reindal (gitar), Rune Gilje (gitar), Morten Kjelling (bass), Tåran Reindal (vokal, synth) og Jon-Vetle Lunden (trommer).

Leonov har fått gode omtaler rundt om i Europa, og har blitt kalt ”a masterclass in elemental doom” av musikkmagasinet Metal Hammer. Bandet spiller på John Dee i Oslo 20. mars, der Moon Bloom er oppvarming. Den lett psykedeliske videoen er lagd av Simen Skari.

 

MORTIIS: Visions of an Ancient Future

Mortiis er en av pionerene innen norsk ekstremmetal, og var i sin tid bassist i black metal-bandet Emperor. Han er opprinnelig fra Notodden, og gikk i sin tid solo med albumet The Song of a Long Forgotten Ghost i 1993. Han regnes som skaperen av det som kalles dungeon synth, og har etter hvert gitt ut nærmere 20 album.

Videoen til denne sangen er lagd av Ari Savonen. Den passer kanskje ikke for alle, men viser frem en del av temaene til Mortiis. Låten er hentet fra det kommende albumet Spirit of Rebellion. Mortiis, alias Håvard Ellefsen, har et stort publikum i utlandet, og legger nå i mars ut på en større turné i USA.

 

EINAR STRAY ORCHESTRA: Synthesis

Denne videoen er av Einar Stray Orchestra, og kommer fra deres tredjealbum Dear Bigotry. Videoen består av arkivopptak fra Oslo fra 1900-1950. Bandet kommer fra Sandvika, og består av Ofelia Østrem Ossum (cello, vokal), Steinar Glas (bass, vokal), Lars Fremmerlid (trommer, vokal) og Einar Stray (piano, gitar, vokal).

Bandet debuterte med EP-en «Under havet er vi usynlige» i 2007. Senere har de gitt ut albumene Chiaroscuro (2011) og Politricks (2014). De har opptrådt på blant annet Slottsfjellfestivalen, Iceland Airwaves, Reeperbahn Festival og Bylarm, og har også spilt i blant annet Kina og Russland samt rundt om i Europa. Dear Bigotry kom i 2017, mens videoen er helt ny.

 

ASTRID S: Someone New

Astrid S., alias Astrid Smeplass, trenger kanskje ikke så mye introduksjon. Hun er en av Norges mest omtalte popartister de senere årene, og ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2017.

Videoen til ”Someone New” er regissert av Lina Söderström. Produsent er Rima Kassar, mens Olle Kirchmeier er ansvarlig for filmingen. Det har blitt over en million visninger på YouTube etter bare en måned.

 

Ballade ønsker alle våre lesere en riktig god helg. Vi mottar gjerne forslag om aktuelle videoproduksjoner, og lover å se på alle tips vi får inn.

Skriv til guro@ballade.no, og merk e-posten “Ballade Video”.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole