Terje Nilsen (Foto: Helge Grønmo)

Stjernelag skal hylle Terje Nilsen i Stormen

Inntektene går til Nilsens minnefond, som skal dele ut stipend til neste generasjon kunstnere.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Maria Haukaas Mittet, Tungtvann, Halvdan Sivertsen, Helge Jordal, Frode Alnæs, Eva Trones, Kråkesølv, Elisabeth Moberg, Jan Gunnar Hoff og Terje Berg skal alle framføre Terje Nilsens låter under hyllest- og minnekonserten. Bandet til Nilsen spiller, og det kan også komme artister i tillegg som en overraskelse underveis, skriver Stormen kulturhus i en pressemelding om arrangementet.

Terje Nilsens sønn, Thomas Berg-Hansen, har gitt tillatelse til å arrangere minnekonserten.
– Jeg synes at det er kjempefint at det lages en minnekonsert for Terje. Det er sterkt, og tidvis overveldende, å se hvor mange som hjelper til og vil delta i noe slikt. Minnefondet tror jeg vil bli en perfekt arv etter Terje. Jeg gleder meg skikkelig til å se hvem som vil bli første mottaker. Nå når ting har roet seg og hverdagen har overtatt litt igjen, er det trøst i å se hvor mye Terje har betydd for så mange, sier Berg-Hansen.

Konferansierer under minnekonserten blir Terje Nilsens niese, Eli Johanne Berg, og Per Sundnes.
– Terje er vår store skald og har tonesatt plassen jeg kommer fra. Uten koketteri har han gitt Bodø en identitet gjennom tekst og musikk. Han har vært og vil alltid bli lydsporet til byen min, sier Sundnes, som i likhet med alle artister stiller opp gratis.

Stipend til unge, nordnorske kunstnere
Inntektene går uavkortet til Terje Nilsens minnefond. Fondet skal årlig dele ut et stipend til en ung, nordnorsk kunstner. I styret sitter Harriet Havdal (leder), Thomas Berg-Hansen (nestleder), Eli Johanne Berg, Benn Eidissen, Steinar Krokstad, Bjørn Nessjø og Mads Torrissen. Målet er at fondet skal ha 500.000 kroner på konto etter konserten.

– Dette er et spleiselag med stort hjerte. Et av Terjes absolutte favorittord var ordet gratis, og til hans ære er det nydelig å oppleve at så mange bidrar på nettopp denne måten, sier Mads Torrissen.

Blant initiativtakerne er Terje Nilsens venn, trommeslager og produsent, Steinar Krokstad.

– Tanken om en minnekonsert dukket opp ganske fort etter at Terje døde. Men vi ville ha mer enn ei mimrestund, vi ville ha et vettugt innhold. Nå som fondet er etablert og får inntektene fra konserten, blir Terjes minne bevart på en god måte, sier Krokstad.
– Det blir en unik kveld og en en-gang-i-livet-opplevelse. Og vi legger opp til at det blir en glad kveld, for det ville Terje ha likt. Høytidelig, ja, men på en uhøytidelig måte.

Redaksjonen oppdaterer: Det blir to konserter, mandag 24. og ekstrakonsert tirsdag 25. juni. Begge finner sted i Stormen kulturhus i Bodø.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev