Stillbilde fra videoen "Superhuman" (Foto: Frank Aron Gårdsø/Kim Berg)

Ballade video X: All you need is Löv

Supermennesker og perfekte par.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Vi ønsker velkommen tilbake til en ny utgave av Ballade Video. Her vil vi vise frem noe av bredden av dagens norske musikkvideoproduksjoner, ofte knyttet opp til nye plater eller andre aktualiteter. Denne gangen har vi også gleden av å presentere en premiere, i form av den akustiske versjonen av ”Superhuman” med LÖV. Den finner du aller nederst i saken.

 

LÖV: Superhuman

Oslobaserte LÖV består av Marte Eberson og Øystein Skar, som begge kommer fra Highasakite. Med på laget er også vokalist og The Voice-vinner Martin Halla. ”Superhuman” var trioens første single, og har blitt kommentert slik av Marte Eberson:

– ”Superhuman” retter en kritisk stemme mot å alltid søke det perfekte, og omhandler nåtidens brutale jag etter å fremstille seg selv som supermenneske.

Nå har sangen fått en oppsiktsvekkende video, etter at filmskaperne Frank Aron Gårdsø og Kim Berg tok kontakt med bandet. Sangen inspirerte dem til å lage en musikkvideo med nikk til filmer som Blade Runner, Hardware, Star Wars og Star Trek.

 

BARE EGIL BAND: Et perfekt par

Bare Egil Band er fra Oslo, og består stort sett av Egil Hegerberg. Han debuterte som soloartist med Absolutt Ikke Bare Egil Band i 1996, og har også gjort seg bemerket i en rekke band, inkludert Gartnerlosjen, L.Y.D., Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom. ”Et perfekt par” er den andre singelen fra det kommende albumet Null! på Duplex Records.

Den fine videoen til ”Et perfekt par” er lagd med god drahjelp fra noen av de fremste tegneserieskaperne i Norge. Den er nemlig regissert av Flu Hartberg, med animasjoner basert på tegningene til Ronny Haugeland. Selve filmingen har fotografen LP Lorentz stått for.

Om den kommende platen har Hegerberg uttalt: – Joda, den blir helt grei, den.

 

THOM HELL: A Good Sunday

Denne nye singelen med Thom Hell ble sluppet i dag, 5. april. Den kommer ut på Lost Boy Records, og ser ut til å hente bildematerialet sitt fra den amerikanske kultfilmen Marihuana fra 1936. Thom Hell gjør en god del konserter rundt om i landet denne våren, og skal blant annet opptre med The Love Connection på Vulkan Arena i Oslo i mai, med Janne Hea som oppvarmer.

Thom Hell heter til vanlig Thomas Helland, og er opprinnelig fra Kristiansand. Han debuterte som soloartist med I Love You i 2004, og har siden gitt ut åtte album under eget navn. Han har vunnet Spellemannprisen tre ganger, og har medvirket på en lang rekke plater med andre artister.

Hans forrige utgivelse var 12-tommeren ”The Love Is Gone”, som ble sluppet på Record Store Day i april i fjor.

 

DAMIEN: Silverback

“Not too many thing working for me with a receding hair line, ugly tatts and a Dad bod,” rapper Damien på denne helt ferske singelen. På denne låten, som er den første av en knippe nye låter, står han for beats, vokal og miksing. Alexander Danielsen har klippet videoen, mens Kim Erikssen har filmet.

Damien er fra Hønefoss, og heter egentlig Martin Bråthen. Han har en variert, men ofte kjapp rappestil, mens man i musikken også hører bakgrunnen fra rockband. Han har gitt ut en rekke mer eller mindre offisielle album, der Burning Bridges Volume 1 fra 2018 er det siste. Låta ”The Joker” fra 2017 har imponerende 1,2 millioner spillinger på Spotify.

 

FIEH: 25

Sofie Tollefsbøl er fra Eina i Vestre Toten, og har fått en solid start under artistnavnet Fieh. Hun dukket som 17-åring opp som Ukas Urørt i 2014 med låta ”My My My”, og har blant annet fått ros av ingen ringere enn Elton John. Det var for singelen ”Glu” fra 2017. Hun var også en av ti norske debutanter som journalister og konsertarrangører trakk frem spesielt i fjor.

Den nye singelen ”25” har allerede fått fin oppmerksomhet i aviser som The Times og Independent. Videoen er regissert av Joe Douglas, med Mike Heath som produsent. Debutalbumet til Fieh skal komme ut senere i 2019. Hun har med seg et band med syv musikere og korister, og omtaler selv musikken sin som ”nu soul”.

 

LÖV: Superhuman (Acoustic version)

Da er vi fremme ved ukens premiere, eksklusivt for Ballade Video. Det er den samme sangen som vi startet med, her i en helt ny og akustisk tapning. Videoen er laget av fotograf Helge Brekke. LÖV slapp opprinnelig låtene ”Superhuman” og ”That Wasn’t Easy” i november 2018, begge til god respons.

 

Om du vil ha musikkvideoen din vist hos oss, kan du skrive til guro@ballade.no og merke e-posten “Ballade Video”.

Vi ønsker som vanlig alle våre lesere en riktig god helg, og sees neste fredag.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.