Skjermbilde fra videoen til Susanna & The Brotherhood of Our Lady, "Wilderness" (Foto: Lori Damiano)

Ballade Video XI: Jordiske gleder

Fra drømmesyn til REMA 1000.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Velkommen til en ny runde med Ballade Video, der vi hver uke plukker noen høydepunkter blant aktuelle musikkvideoer her hjemme. Vi mottar gjerne tips om nye produksjoner, og håper at dette er et lite bidrag til å vise frem noe av det som rører seg i norsk musikkliv.

 

SUSANNA & THE BROTHERHOOD OF OUR LADY: Wilderness

Susanna & The Brotherhood of Our Lady ga i februar ut albumet Garden of Earthly Delights, som blant annet var inspirert av den nederlandske maleren Hieronymus Bosch. Hans fascinerende og ofte groteske bildeverden har nok også vært til en viss inspirasjon for den amerikanske animasjonskunstneren Lori Damiano, som har lagd videoen.

Susanna & The Brotherhood of Our Lady er basert i Oslo, og består av Susanna (vokal, piano, elektronikk), Stina Moltu (gitar, vokal, kassettspiller), Ida Løvli Hidle (akkordeon), Ina Sagstuen (vokal, elektronikk, synth) og Natali Abrahamsen Garner (vokal, elektronikk).

Konseptet startet som et kritikerrost bestillingsverk til Vossajazz i 2017, og er det 13. albumet til Susanna siden 2004.

 

SANDRA KOLSTAD: A Minute Ago

Dette er den offisielle videoen til Sandra Kolstads ”A Minute Ago”, andresingelen fra det kommende albumet Burning Love. Sandra Kolstad er basert i Berlin, og vokste opp i Bærum. Burning Love er hennes femte album, og skal etter planen slippes på Nordic Records 10. mai.

Regi er ved Vegar Tryggeseid, som også har stått for foto og klipp. Ytterligere foto er ved Jonas Thorstensen, mens Sandra Kolstad står for musikk, tekst og co-produksjon.

Sandra Kolstad sier selv: – Sangen beskriver et plutselig og totalt meningstap, og en følelse av at alt går i oppløsning. Jeg kunne ikke ønsket meg noen andre enn Vegar Tryggeseid til å formidle den tilstanden. For meg var det interessant å lage en musikkvideo som ikke er tenkt som en musikkvideo i tradisjonell forstand. Det var befriende å lage noe som ikke nødvendigvis leter etter å formidle et narrativ eller et bestemt budskap.

 

CALLE HAMRE: Lovers Will Be Lovers

Såkalte lyric videos kan være en bra måte å lage musikkvideoer på, særlig hvis man legger litt arbeid og kreativitet i det. Slik som her. ”Lovers Will Be Lovers” er hentet fra en kommende plate kalt …but my love goes to eleven. Det er litt overraskende Calle Hamres debutalbum som soloartist, men han har tidligere markert seg i band som Butterfly Garden, Kong Klang og The Owens.

“Lovers Will Be Lovers” er skrevet og fremført av Calle Hamre. Låten er produsert av ingen ringere enn den amerikanske musikeren Ken Stringfellow, som tidligere har spilt i grupper som The Posies og Big Star, og dessuten har samarbeidet tett med R.E.M. Innspillingen har skjedd i Bergen, der Hamre holder til. Den fine videoen er lagd av William Hut.

 

SAIL BY SUMMER: Casual Drive

William Hut, alias Willy Marhaug, har også mer enn en finger med i produksjonen av denne videoen. Han er frontfigur i Sail By Summer, der vi også finner danske Jens Kristian på keyboards. Dette er den tredje singelen fra deres kommende plate, som blir utgitt av Apollon Records i Bergen.

William Hut slo gjennom som vokalist i det supre Bergensbandet Poor Rich Ones, som ga ut tre album mellom 1996 og 2000. De fikk Spellemannprisen i rock-klassen for From The Makers Of Ozium i 1997. Senere har han konsentrert seg om en solokarriere, med en rekke utgivelser, og nå dette skandinaviske prosjektet.

 

DEPRESNO: Wanderers (Acoustic Version)

Bergen fortsetter stadig å produsere interessante artister. Bjarte dePresno Borthen tilhører den yngre garden, men har forlengst rukket å varme opp for artister som a-ha og Aurora. Han slapp sin første single, ”Forever”, alt i 2015, og har siden gitt ut flere digitale singler og EP-er.

DePresno har også spilt på arenaer som The Great Escape i England, Bylarm i Oslo og Reeperbahn-festivalen i Hamburg. Den siste tiden har 23-åringen tilbragt mye tid i studio, der han har gjort ferdig sitt debutalbum Technicolor, som kom ut på Sony Music sist fredag.

– Jeg har skrevet og spilt inn mye musikk. Det er en lang prosess, med mye frem og tilbake. Jeg gleder meg til å slippe albumet, selv om det føles skremmende også, har han sagt.

 

DREAMARCHER: Aske

Vi avrunder denne gangen med litt hardere takter. Dreamarcher kommer opprinnelig fra Odda i Hordaland, men har de siste årene hatt base i Oslo, etter at de i 2016 fikk platekontrakt med Indie Recordings. ”Aske” er hentet fra EP-en ”Harding”, som ble sluppet i 2018. Bandets andre album, The Bond, skal etter planen slippes i september 2019. Tidligere i år var Dreamarcher på turné med Shining.

Du kan kalle dem ”post metal”, eller ”blackened progressive metal”. Dreamarcher ble startet av Kim Christer Hylland (trommer, vokal) og Ruben Aksnes (bass, vokal) for fire år siden, og består ellers av gitaristene Odd Erlend Mikkelsen og Eirik Kråkenes. Videoen er lagd av Minitravolta, som er et kombinert film- og musikkselskap i Oslo.

 

Om du vil ha musikkvideoen din vist hos oss, kan du skrive til guro@ballade.no og merke e-posten “Ballade Video”. Vi lover å se gjennom alle bidrag.

Vi ønsker alle våre lesere en god helg, og en riktig god påske. Sjekk gjerne også ut de tidligere utgavene av denne serien. Du finner dem som vanlig under ”relaterte artikler”.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev