Illustrasjonen er utsnitt av artwork for det kommende albumet til Mad King Edmund, og er lagd av Elise Jarem (Foto: Elise Jarem)

Ballade Video XIV: Gale konger og nyskudd

Et nytt knippe aktuelle musikkvideoer fra Norge. Vi starter på mørke landeveier, og ender på fest i Sør-Korea.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Vi åpner denne runden med et debuterende og svært lovende rockeband, anført av den norskamerikanske artisten Ed Pettersen. Han har tidligere utforsket sine norske røtter på album som I Curse the River of Time, og var også sentral i arbeidet med det store prosjektet Song of America.

 

MAD KING EDMUND: Repo Man

I dag slippes den nye singelen med Mad King Edmund, som består av Ed Pettersen (gitar, vokal), Espen Holtan (bass) og Alexander Lindbäck (trommer). De har vært i Atlantic Studio i Halden, der de spilte inn det kommende albumet Best True Stories.

Ed Pettersen vokste opp i New York. Alle sangene på platen er bygd på hans egne opplevelser fra ungdomstiden. Musikken ble spilt inn live i studio, inspirert av grupper og artister som Velvet Underground, Morphine, My Bloody Valentine, Suicide, Nick Cave, Scott Walker, The Doors, The Jesus and Mary Chain og PJ Harvey.

Den franske regissøren Max-Louis Raugel har lagd en hel film til det kommende albumet, samtidig som det vil bli utgitt videoer til alle de tolv kuttene på platen. Best True Stories utgis 7. juni.

 

THE LOVE CONNECTION: Night And Day

The Love Connection frontes av hele tre godt etablerte vokalister og låtskrivere: Tom Hell, Frank Hammersland og Marte Wulff. De har med seg musikerne Vidar Ersfjord, Jørn Raknes, Bjarte Jørgensen og Ørjan Liavåg, som tidligere blant annet har spilt i band som Velvet Belly, Tornados, Home Groan og Tolv Volt.

Med såpass mange medlemmer, og såpass mange jern i ilden, er det ikke så ofte at The Love Connection klarer å samles. Debutalbumet The Love Connection kom i 2014, og bød blant annet på singlene “New World In The Morning” og “Heading for the Ocean”.

The Love Connection spiller i kveld, 10. mai, på Vulkan Arena i Oslo, samtidig som denne låten blir sluppet på forskjellige strømmetjenester.

 

ANNA REBEKKA: Vår

Anna Rebekka Haug Jespersen er fra Hamar. Hun sier selv at hun har vært inspirert av folk som Cornelis Vreeswijk, Jonas Fjeld og Kari Bremnes, men også Sigur Rós, Nancy Sinatra og Lana Del Rey. I fjor ble hun knyttet til managementet til Petter Singsaas, som i mer enn 20 år ledet Universal Music Norge.

Anna Rebekka har de siste årene bodd i Oslo, og spiller sammen med Håkon Høiberg (gitar) og Jonas U. Rønningen (trommer). Hun skriver tekster og melodier selv, og har spilt piano siden hun var seks år. Denne sommeren skal hun blant annet opptre på Oddenfest 2019 på Domkirkeodden i hjembyen.

”Vår” er spilt inn og produsert i Stable Studios med Leif Johansen, og er forhåpentligvis starten på en lang og fin karriere for artisten. Hun har tidligere hatt sitt eget band, som besto av studenter fra Nordisk Institutt for Scene og Studio i Oslo.

 

ANDREAS HADDELAND TRIO: Nyskudd

Jazz og bildekunst er kanskje ikke en helt vanlig kombinasjon. Denne videoen viser et oljemaleri som blir til, penselstrøk for penselstrøk. Kunstneren er Elin T. Eriksen, som også har lagd omslagsbildet til plateutgivelsen Nyskudd, som opprinnelig ble sluppet i januar.

Andreas Haddeland Trio består av Andreas Haddeland (gitar), Lars Tormod Jenset (kontrabass) og Ulrik Ibsen Thorsrud (trommer). Haddeland bor i dag i Oslo, og er opprinnelig fra Sandefjord. Nyskudd er trioens andre album. Den er gitt ut på Tare Records, og distribueres av Musikkoperatørene.

Videoen ble også vist under Jazzahead i Bremen, som Ballade har hatt en fyldig dekning av. Den er filmet og klippet av Øyvind Tangseth, med bidrag av Trine Vallevik Håbjørg.

 

UNGANISHA: Kucheza

Unganisha gir i dag ut sin andre single og første musikkvideo. Medlemmene i duoen bor i henholdsvis Nairobi og Oslo, og møttes først i 2016. Labdi Ommes spiller orutu og synger, mens Bernt Isak Wærstad står bak de elektroniske innslagene.

Unganisha sier selv at de ønsker å føre sammen øst-afrikansk musikk, vestlig kunstmusikk og elektronisk klubbmusikk. På ”Kucheza” medvirker også Eirik Hoff Walmsness og Ane Marthe Sørlien Holen på perkusjon. Sangen er mikset og produsert av Wærstad, og er mastret av Morgan Nicolaysen hos Propeller Mastering.

Wærstad har selv produsert videoen, som underveis også byr på malerier av Labdi Ommes. Den digitale debutsingelen ”Paro” kom i 2018.

 

BIGBANG: Bells

Bigbang er etter hvert blitt veteraner på den norske rockescenen, med oppstart helt tilbake til 1992. Med årene har det blitt over et dusin album, der årets Glory Chord er deres første siden 2013. De siste ti årene har bandet hatt en relativt stabil besetning, med Øystein Greni (gitar, vokal), Olaf Olsen (trommer) og Nikolai Hængsle Eilertsen (bass).

Videoen har en forhistorie som spiller på at nordmennene deler navn med det sørkoreanske bandet Bigbang, som startet opp i 2006. Videoen er regissert av Lasse Gretland – og ser ut til å bli godt mottatt, også blant fanbasen til de asiatiske navnebrødrene.

Lasse Gretland lagde i 2009 også konsertfilmen Play Louder, som du for tiden kan se hos NRK. Det nye albumet Glory Chord slippes 10. mai.

 

Da ønsker vi alle en god helg – gjerne med fine musikalske opplevelser! Tips om ferske musikkvideoer må som vanlig gjerne sendes inn til guro@ballade.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev