HIlde Louise Asbjørnsen (Foto: Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS)

Ballade Video XIII: Røde lepper, blå engler

Fra sylfersk premierevisning med Hilde Louise Asbjørnsen til 70-årsfeiring av country-veteranen Ottar «Big Hand» Johansen.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Vi starter denne utgaven av Ballade Video med premiere på en helt ny video med Hilde Louise Asbjørnsen. Den er hentet fra det helt ferske albumet Red Lips, Knuckles and Bones, som slippes på det tyske plateselskapet Ozella Music i dag, fredag 3. mai.

 
HILDE LOUISE ASBJØRNSEN: Make Some Shine

Red Lips, Knuckles and Bones er det 11. albumet med Hilde Louise Asbjørnsen, som mange nok kjenner fra både TV, teatersaler og musikkscener. Hun debuterte med albumet Eleven Nights and Two Early Mornings, som Per Husby produserte i 2004. Siden har hun hatt mange suksesser både som jazzsanger, scenekomiker og teaterskuespiller.

– På albumet hyller jeg røde lepper som et tegn på mot og kraft. I tittelen Red Lips, Knuckles And Bones ligger essensen til alle låtene; en søken etter en felles kraft og kampvilje, sier hun selv, og legger til: – Livet er en herlig kamp!

Hilde Louise har selv skrevet det meste av melodier og tekster til det nye albumet. Som skal feires i kveld med en slippkonsert på Nasjonal Jazzscene, etterfulgt av en ny turné.

Les også intervju med henne fra Jazzahead i Bremen nylig, da Ballade fikk en rask prat med henne.

 

JENS: Before You Let Me Down

Jens er en 23 år gammel artist fra Bergen. Selv om han fremdeles er nokså i starten av karrieren, har han på kort tid fått fine resultater å vise til. Han har en kvart million månedlige lyttere på Spotify, og har fått god respons på låter som ”Mixtape” og ”Pieces”. Han har ellers blitt godt mottatt i Finland, Sverige og Danmark.

Jens har tidligere i år gitt ut singelen ”Any Other Way”, og følger her opp med en sin femte single. ”Before You Let Me Down” er skrevet i Stockholm, sammen med Hilda Stenmalm og Tom Wiklund, mens videoen er klippet og regissert av Sigurd Fossen. Jens har kontrakt med Universal Music i Norge.

 

SKAMBANKT: Skumring

Skambankt er fra Jæren i Rogaland. Bandet ledes av gitarist og vokalist Terje Winterstø Røthing, som har vært med siden oppstarten i 2003. Det har blitt seks albumutgivelser på 15 år, med Horisonten brenner som det foreløpig siste.

”Skumring” er en coverlåt, som opprinnelig kom ut i 1972. Den er skrevet av Finn Kalvik til et dikt av Inger Hagerup, og finnes på albumet Finn. – Vi elsker denne låten, og håper vi ikke har gjort skam på den, uttaler bandet. Samtidig har de også spilt inn ”Liden” av Ingenting fra Sandnes. Begge sporene blir å finne på en kommende sjutommer.

Videoen til ”Skumring” er laget av Jonny Engelsvoll, som også spiller tangenter i Skambankt.

 

JANOVE: Bak En Sky Heim

Siden Terje Winterstø Røthing også er kjent som gitarist i Kaizers Orchestra, passer det fint å ta med den nye videoen til Janove. Jan Ove Ottesen, som han egentlig heter, har de siste årene pleid solokarrieren sin, og har blant annet gitt ut albumene Artisten & Marlene (2017) og
Hengtmann (2018). ”Bak En Sky Heim” ble opprinnelig sluppet som en digital single i fjor.

– Dette er den mest direkte og personlige teksten jeg har skrevet hittil. Den trenger ingen særlig forklaring utover at det handler om tillit til ungdommen som er i ferd med å bli voksen, har Janove selv sagt. Videoen er lagd av Arne Bru Haug.

 

MATTERHORN: Aura Noir

Norsk prog er i vinden om dagen, med mange utøvere innen forskjellige stilarter. Et av de viktigste selskapene er Apollon Records i Bergen, som den siste tiden har gitt ut nye plater med blant andre Panzerpappa, Glutton og Trojka. Og nå denne singelen med Matterhorn, som er fra Trondheim.

Matterhorn startet egentlig som et soloprosjekt med Tommy S. Halseth, som tidligere har sunget med band som Griffin og Manes. Nå har han med seg Solveig Meland (vokal), Øyvind Smidt (fiolin), Edvin Matthieson (bass), Andreas Stunes (trommer, perkusjon), Rune Eriksen (gitar) og Rhys Marsh (akustisk gitar, Hammond-orgel, mellotron, mm).

Det visuelle er ved Rune Folgerø fra Atrox, mens videoen er lagd av William Hut, som begynner å bli noe av en ekspert på denne type uttrykk.

 

BiG HAND: Blue Angel Highway

Dette er åpningskuttet på den nye soloplaten Big Hand 70 – fra Sulis til Nashville, der Ottar ”Big Hand” Johansen også blir gjenforent med Claudia Scott og Casino Steel på hvert sitt kutt. Country- og roots-artisten Ottar Johansen er opprinnelig fra Sulitjelma, og har i løpet av årene samarbeidet med en lang rekke artister. I 2015 feiret han artistjubileum med albumet 50 Years On The Road.

Nylig ble han også feiret med en festaften på utestedet Gamla i Oslo, der han drev klubben Honkey Nights på 80-tallet. Her var en rekke kjente norske og utenlandske artister med på scenen. Fra Sulis til Nashville er også navnet på forestillingen veteranen har dratt rundt med i det siste.

“Blue Angel Highway” er skrevet av Ottar Johansen, Bjørn Nilsen og Taylor Craven. Videoen er lagd av Heather Black / Barnes & Co. Ballade gratulerer så mye med vel overstått 70-årsdag!

 

Vi ønsker som vanlig alle våre lesere en god helg, og anbefaler også å sjekke ut tidligere utgaver av denne serien. Om du vet om en aktuell video som fortjener å nå ut til et større publikum, må du gjerne skrive til guro@ballade.no, og merke e-posten ”Ballade Video”.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev