FORVALTER MILLIARDER: Kulturminister Abid Raja koronahilser Kulturrådets direktør Kristin Danielsen på en samling om koronaens effekter på kulturøkonomi sommeren 2020 (Foto: Marta Anna Løvberg)

Årets stimuleringsordning: fristen er ute

Ubetaling av 600 av 870 stimuleringsmillioner er vedtatt, like etter at søknadsfristen er gått ut.

Kalender

Denne uka løp fristen for å søke om de såkalte stimuleringsmidlene fra staten ut. Disse skulle sørge for aktivitet blant kulturarrangører på tampen av kriseåret. Mange kan ikke avholde konserter og andre forestillinger som planlagt, og midlene skulle dekke noe av mellomlegget mellom aktivitet i en normalsesong og det de får til innafor koronarestriksjoner. Kriteriene for støtten har Ballade skrevet om her.

87 vedtak ble klare siste dagen før fristen gikk ut tirsdag, hvorav ti av disse var avslag. Bandene Sløtface, Klovner i Kamp og Real Ones og arrangørene Arendal Jazzklubb, Magnolia Jazzband og Vossajazz er blant dem som avholder arrangement i perioden det støttes for – ut året. Real Ones skal framføre en egen versjon av Misa Criola, kommer det fram av tilsagnslista.

I følge kommunikasjonsrådgiver Thomas Hansen kom det til sammen 1709 søknader, som totalt søkte om 867 millioner kroner.
Ved utgangen av fristen var 541 millioner bevilga (i dag har de innvilga ytterligere noen millioner, så det er bevilga 603 millioner hittil).
234 søknader er avslått, og avslagene – sammen med avkortinger av søknader som ga noe «uttelling» – utgjør 157 millioner kroner, opplyser Hansen. Hittil er 1410 av de innkomne søknadene behandla.
Den (delvis) parallelle krisepakka som skal kompensere for bortfall av inntekter etter avlysning heter kompensasjonsordninga – der er det fortsatt noen vedtak og utbetalinger.
En ny stimuleringsordning er også foreslått for første halvdel av 2021, men der er detaljene ikke klare.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev