Anne Judith Wik

Soda går solo

Vokalisten i popgruppa Soda, Anne Judith Wik, har skrevet solokontrakt med det britiske plateselskapet Telstar Records og får drahjelp av det norske produsentteamet Stargate. – Singelen blir litt r&b-inspirert, litt rap-aktig og melodiøs, typisk Stargate, forteller Tor Erik Hermansen i Stargate.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Anne Judith Wik gjorde suksess med gruppa Soda og deres debutalbum «Sodapop» på Norske Gram i 1999, en plate som solgte hele 63.000 eksemplarer – av debutanter var det bare Lene Marlin som solgte mer.

Nå har hun skrevet solokontrakt med britiske Telstar Records, og skal lanseres med en single til sommeren. Hun vil samarbeide med den svenske rapperen David Say Say og den britiske sangeren Taylor – alle tre navn som produsentteamet Stargate satser på framover.

– Ingen av de tre er kjent internasjonalt, men vi har valgt å jobbe med dem på grunn av det talentet de har, sier Tor Erik Hermansen i produksjonsselskapet Stargate til Adresseavisen.

Etter singelen vil Stargate følge opp med en samleplate, der Wik vil bli en av flere artister – plata kommer etter planen til høsten.

Glenn Lindmark i Soda avviser at det er noen strid mellom bandet og Stargate om hvem Wik skal bruke tida på. Soda har i det siste arbeidet opp mot en USA-lansering, og har nå nytt materiale klart.

– Singelen “So Good” er ferdig trykt og i neste uke kommer den ut i salg. Den er en latinoaktig låt som blir bra sommermusikk, sier han til Adresseavisen.

Men Wiks innspillingsplaner i London fører til at Soda må utsette sine planer litt, men sier at det ikke byr på noen problemer.

– Vi har mange prosjekter på gang. Anne Judith har jobbet for en solokarriere det siste året, og Soda er glade for at den nå ser ut til å ta av, sier Lindmark.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.