Stargate's Tor Hermansen and Mikkel Eriksen (photo by Wireimage/Jeffrey Mayer)

Stargate Grammy-vinner

Produsentduoen Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i Stargate vant en statuett for beste r&b-låt under nattens Grammy-show i Los Angeles.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Stargate vant med ”Miss Independent” som ble skrevet for artisten Ne-Yo. Miss Independent er å finne på albumet Year of the Gentlemen.
— Å vinne Grammy for beste R&B-sang er noe av det største vi har opplevd, sier Tor Erik Hermansen fra Askim til NTB etter utdelingen i Staples Center i Los Angeles natt til mandag.
— Spesielt gøy er det at det å vinne i en kategori hvor prisen gis til låtskriverne, sier han.
— Da vi begynte å jobbe med Ne-Yo var både ham og vi ukjente, så dette er et klart høydepunkt for oss alle sammen, sier Hermansen videre.
I fjor var «Stargate» nominert til Grammy-pris med Beyonce-låten ”Irreplaceable”. Stargate er også nå involvert i et samarbeid med Beyonce.
— Grammy er den mest prestisjetunge og profilerte prisen man kan vinne i verdens hardeste musikkmarked, det amerikanske. Det er strengt tatt ingenting i musikkbransjen som kan måle seg med å ta hjem en Grammy, sier Asbjørn Slettemark, musikkjournalist og tidligere Idol-dommer, til VG.
Tore Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen flyttet til USA i 2005. Gjennombruddet i 2006 fikk de med ”So Sick”, også den framført av Ne-Yo, en låt Stargate er delaktige som låtskrivere og som produsenter. So Sick gikk til topps på BillBoards singelliste, og lå på topp i ti uker.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.