Mobilannonse-320x200

Uenighet om effekt av Stargate-besøk

Kan man lære teft?

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Neste uke reiser en delegasjon med norske artister og bransjepersoner til New York for å delta på kurs med suksessprodusentene Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i Stargate. Delegatene betaler selv for reise og opphold, men opplegget er regissert av Music Export Norway (MEN) i samarbeid med Stargate.

Her er en liste over deltagerne.

Onsdag og torsdag neste uke skal blant annet X-factor-dommer LA Reid og Jay Brown, som er Rihannas manager, foredra. Deltagerne skal også gjennom en “Feedback Session” med Stargate i Roc The Mic Studios.

Vanskelig for artistene
Audun Vinger, redaktør i Vinduet og skribent i Dagens Næringsliv har ingen tro på at artistene som står på deltakerlisten vil få det store utbyttet av opplegget, mens bransjefolkene på sin side kan lære mye av oppholdet.

— Stargate har talent, teft og gode produksjoner. Dette er ikke noe man lære seg, sier Vinger til VG i dag.

Magne Furuholmen, kunstner og tidligere a ha-medlem, sier til samme avis at Stargate har hatt eventyrlig suksess i verdenes hardeste musikkmarked, og at de har god sjekk på hvordan amerikanske musikkbransje fungerer.

— Dette er kunnskap som er direkte overførbar til artister, managere og produsenter som vil inn i bransjen.

Unik mulighet
Asbjørn Slettemark, programleder i Lydverket i NRK, skryter til Dagbladet av opplegget.

— Dette er noen av de største navnene innenfor hitmakeri i den amerikanske platebransjen. Det kan ikke være annet enn fryktelig inspirerende og lærerikt for alle som er involvert.

— LA Reid er et gigantisk navn. Å få ta del i hans kunnskap og kompetanse er helt unikt, mener Slettemark.

Knallhard jobbing
Stargates oppskrift på internasjonale suksess er enkel.

— Det er viktig å reise til utlandet, lære av dem som har kommet lenger og jobbe knallhardt med egen musikk. Ikke vent på noen, sier Tor Erik Hermansen til VG.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.