Alarm-logo

Ny norsk musikkpris: ALARM

ALARM er det nyeste tilskuddet til norske musikkpriser. Initiativtagerne kaller dette en ny pris til, med og for det musikkinteresserte publikummet, som i størst mulig grad skal bygge på kvalitative kriterier. Det er i første omgang underskogen av det norske og internasjonale musikklivet som det skal settes fokus på.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Alarm er en idealistisk, frittstående stiftelse, som nokså diskret er blitt bygget av sentrale aktører i norsk musikkliv og platebransje det siste året. Alarm har som målsetning å forsøke å få mer fokus og oppmerksomhet på den såkalte underskogen av norsk og internasjonal musikk, og håper å være en mest mulig kvalitativ rettferdig pris. Mye av hensikten med denne nye prisen er å rette fokus på artister som ellers aldri er i nærheten av å vinne priser og oppmerksomhet.

Initiativtagerne til Alarm-prisen har i disse dager tatt kontakt med en rekke sentrale journalister som i lengre tid har befattet seg med musikk på nettet og i blader, radio og TV. Alle inviterte er med dette bedt om å bidra med det hver enkelt synes er det beste albumet, eller den beste artisten, innen de forskjellige genrene prisen vil ta for seg. Ut i fra dette vil stiftelsen så få en liste med ‘»de nominerte».

Det vil bli anledning til å foreslå norske kandidater innen følgende kategorier:

*
Årets Popalbum
*
Årets Rockalbum
*
Årets Metalalbum
*
Årets Dancealbum
*
Årets House/Technoalbum
*
Årets HipHop/Rapalbum
*
Årets Låt
*
Årets Norske Liveband/-artist
*
Årets Overraskelse
*
Årets Klubb
*
Årets Konsertsted
*
Årets Plateselskap
* Årets Nettside

Nominasjoner av internasjonale navn gjelder i følgende kategorier: Årets album, Årets låt og Årets Overraskelse. De forespurte er bedt om å ta seg god tid og tenke gjennom hvilke artister og plater de syntes var de kvalitativt beste i hver genre i år 2000. Antallet spiller ingen rolle, ut i fra filosofien om at det i enkelte klasser kanskje ikke er noen album man føler for, mens det i andre kanskje kan være 10 man synes fortjener å være med til vurdering.

De nominerte legges deretter ut på nettstedet www.alarmweb.org, som vil åpne 30. november, hvorpå publikum blir invitert til å stemme på sine favoritter. Det er viktig poeng for Alarm at også den vanlige musikkinteresserte får være med og si sin mening. Samtidig blir journalist-gruppen inndelt i grupper ut i fra hva de selv mener er deres spesialfelt/genre. Disse stemmer da igjen på hvilke artister og album de synes er de beste.

I slutten av januar stenges publikums-avstemningen, og deretter vil publikums-listene og journalist-listene vektes 50% hver, og sammen skille ut en vinner i hver kategori.

Selve prisutdelingen vil finne sted under et stor tilstelning på Rockefeller i Oslo 3. februar 2001, hvor vinnerne utropes, band spiller, og alle forhåpentligvis har en fortreffelig kveld.

Initiativtagerne sier at de kunne gjort Alarm mye større, som et TV-overført show og med store samarbeidspartnere, men at de ikke ønsker å overeksponere arrangementet det første året, som de ser på som et prøveår. Blir initiativet en suksess lover de å oppgradere det flere hakk allerede fra neste år, men uten å miste grunniden om å rette fokus og oppmerksomhet mot den kvalitative musikken.

Alarm-konseptet vil presenteres grundig på en pressekonferanse i Oslo 30. november – samme dag som nettsidene åpner for publikum. Ballade vil da selvsagt komme nærmere tilbake til initiativet.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev