Alarmbilde

Alarmen går videre

Alarm er den ferskeste av musikkprisene her til lands, og ble for første gang arrangert i februar i fjor. En av initiativtagerne til Alarm-prisen er Svein Bjørge, som forteller at forberedelsene til neste års arrangement er godt i gang. – Vi satser på et kraftig forbedret show, som skal være mer attraktivt for både publikum, bransjen og utøverne.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Alarm er primært en pris for den alternative delen av populærmusikken her hjemme. I fjor var hele ti av tretten kategorier rent norske, der kandidatene på forhånd var plukket ut av det initiativtagerne betegnet som Norges dyktigste og mest erfarne musikkjournalister. Men også det musikkinteresserte publikumet fikk anledning til å la sin stemme bli hørt – i form av et stort engasjement på Alarms nettsider.

— Vi har ikke sett noe poeng i å gå ut med ting for tidlig, forteller Svein Bjørge til FJ. – Men nå har vi spikret 2. februar 2002 som dato for neste års Alarm-pris. Fjoråret beviste at det er et stort potensial i et tiltak som Alarm-prisen, som setter fokus på den kvalitative delen av norsk pop- og rockmusikk.

Alarm-prisen er en idealistisk stiftelse, som hvor alle impliserte deltar uten vederlag. Styret til den ferske musikkprisen består i fjor av Svein Bjørge (Playground Music), Audun Vinger (Natt og Dag), Merethe LaVerdi (artist), Kim Erlandsen (webmaker), Nils Heldal (Petre) Thomas Knutstad (Manual Design), Jon Eivind Meland (Gunnar Eide), Torje Noreen (arrangør) Jostein Gjertsen (Radio Nova) og Jan Erik Hanssen (Faro Innovation). I år vil det bli en ny representant for studentradioene, mens konstituert Petre-sjef Marius Lillelien går inn som nytt medlem av styret. Fredrik Fossmann er også kommet inn som nytt styremedlem, og jobber til vanlig hos Rockefeller.
— Vi var kjempefornøyde etter arrangementet i februar, som vi på mange måter betraktet som en ren generalprøve, forteller Bjørge. – Vi hadde null kroner i budsjett inntil den første publikummeren kjøpte billett. I år skal vi forsøke å sprøyte inn en del kapitalmidler på forhånd, bl.a. gjennom jobbing opp mot sponsormarkedet og støtteordninger.

Svein Bjørge har stor tro på at musikkbransjen her hjemme alt har innsett verdien av den nye musikkprisen.

— Vi vil gjerne henvende oss mot alle ledd i bransjen, og ser for tiden på flere samarbeidsmodeller på dette området. Ellers er den kanskje hyggeligste erfaringen fra årets tilstelning de utrolig positive tilbakemeldingene vi har fått fra norske artister. Alle var enige om at dette var artistenes egen pris, spesielt siden både publikum og profesjonelle musikkritikere får sagt sitt.

Bjørge holder ellers de fleste kortene tett til brystet, men røper i hvert fall at forbedringene ved neste års show vil omfatte elementer som videopresentasjoner og bruk av storskjerm. Samtidig vil det bli vanskeligere for overivrige parter å hacke selve nettavstemningen.

— Vi som representerer styret i Alarm-prisen påvirker absolutt ikke nominasjonsprosessen, og står primært bak dette som private musikkentusiaster. Jeg tror vi alt har vist at denne prisen har livets rett, så nå skal vi konsentrerere oss om å bringe dette opp på et enda høyere profesjonelt nivå. Og hovedfokuset på Alarm-prisen skal selvsagt forbli på norske forhold og utøvere.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.