Alarm-logo

Helnorsk fokus hos Alarm

Den ferske musikkprisen Alarm skal i februar arrangeres for andre gang. Første skritt er å invitere et bredt utvalg av norske musikskribenter til å nominere sine favoritter fra det inneværende plateåret. Og for første gang kjøres prisen som en rent norsk affære.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Alarm har definert seg som en idealistisk stiftelse med målsetning om å sette større fokus på norsk kvalitetsmusikk, innenfor den brede betydningen av pop/rock-genren. I februar i år gikk prisen av stabelen for første gang, og ble generelt godt mottatt hos både publikum, bransjefolk og artister.

— I år satser vi helnorsk, sier Alarm-talsmann Svein Bjørge. – Norsk musikk står som kjent meget godt på egen ben om dagen, så vi har i hvert fall foreløpig lagt de internasjonale prisene på hylla. I tillegg har vi også gjort noen endringer innenfor de øvrige kategoriene.

2. februar 2002 skal det, etter at også det brede publikum har fått sagt sitt gjennom en avstemning på nettet, kåres norske vinnere i følgende kategorier: Årets pop-album, Årets rock-album, Årets metal-album, Årets hip hop/rap-album, Årets house/techno-album, Årets låt, Årets liveband/artist og Årets jazz-album.

— Den sistnevnte blir en ny kategori, forteller Bjørge. – Ellers har vi valgt å kutte ut kategoriene Årets nettsted og Årets plateselskap, og vil kjøre slavisk på fem nominerte i hver klasse.

Arbeidsgruppen bak Alarm-prisen håper at alle stemmer fra musikkskribentene vil komme inn i løpet av november, og satser på at nettutgaven av neste års evenement vil ligge ute fra 15. desember. Deretter kan altså alle gå inn og stemme på sine favoritter.

Selve utdelingen, med tilhørende konserter, vil finne sted på Rockefeller i Oslo, og vil også kringkastes direkte av både Petre og studentradioene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.