Johndoe

By:Larm Live fra H(angover) til K(race)

I denne bolken finner vi bl.a. Kill, som er et nytt norsk superband med bl.a. Martin Horntveth, Alarm-nominerte Jim Stärk og Jr Ewing – og den norskspråklige Zoom-vinneren Johndoe, som Natt & Dag i Trondheim nylig omtalte som «strøken rock´n´roll med en gjennombruddshissighet Nils Johan Semb bare kan drømme om».

Kalender

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

Opera for Kidsa – OPERA

01/11/2020 Kl. 14.00

Innlandet

Popquiz på Røverstaden

02/11/2020 Kl. 19:00

Oslo

Hangover

Hangover er i utgangspunktet en electronika-duo som også opererer under navnet Rockagill. Noen kjenner kanskje dette navnet i forbindelse med radioplagen «The Bumpisong», en låt gutta føler de ikke står helt inne for lenger. Det er imidlertid som Hangover Wolfgang Wee og Per Martin Storvik fanget by:Larms interesse. Under dette navnet utforsker de en helt annen stilretning. Live utvider de med to personer, og selv sier de at de spiller alt fra funky bigbeat i Jimi Hendrix-stil, groovy godsaker a la gammel Fatboy Slim, 70-talls funk med Millenium sound og chillout som kunne fått hvem som helst til å hive på noen ekstra kubber på peisen. Skal man trekke fram noen sammenligninger, må det bli Chemical Brothers eller kanskje Ugress. Flere nye ting er varslet fra de unge produsentene i løpet av året, både som Hangover og under andre navn.

Heidi Skjerve Kvartett
Medlemmene i den Trondheimsbaserte kvartetten har en felles bakgrunn fra Jazzlinja på musikkonservatoriet i Trondheim. Repertoaret spenner fra eget stoff til standards i lekne arrangementer. Blant de mange spillejobbene de har bak seg ligger bl.a. en svært vellykket opptreden på Ungjazz 2000 i Ålesund. Foruten Heidi Skjerve på sang består bandet av Kjetil Eide – piano, Ole Morten Vågan – bass og Truls Rønning – trommer. “…..Heidi Skjerve er allerede i besittelse av en modenhet i uttrykket som nesten er utrolig (…) Ustanselig klarer Skjerve og hennes medmusikanter å gi materialet sitt eget bumerke; det er jazz det! I Heidi Skjerve har kongeriket fått en ny potensiell vokalstjerne.”(Puls, Tor Hammerø)

Helldorado
Et av de få banda i indie / rock / western / punk / surf-båsen. De startet som et country/western band, men utviklet seg raskt i en mer aggressiv retning. Helldorado gir deg følelsen av sola steikende i nakken, knasende sandkorn mellom tennene, saltsmak på leppene, en dirrende finger mot avtrekkeren på en colt 45, gribber i sirkel på en blåhvit himmel, en dobbel whiskey på tom mage, lukten av bacon, bønner, krutt, lærsvette…. Har i løpet av sin korte levetid allerede fått stempelet forrykende liveband, og er et av banda på seierspallen etter Zoom 2002. ” Helldorado sparket showet i gang med en låt så fenomenal at jeg ikke trodde det kunne være sant… og slik fortsatte det.” (Avisa Tromsø, terningkast 6)

Hellride
Svensk-norske Hellride har holdt det gående siden 1997 med base i Oslo, og har jobbet seg til et solid rykte som et av byens mest oppegående rock’n’roll band. De har nettopp sluppet et nytt album på MNW, ”…And then the earth moved” som viser en ny side av bandet. De leverer fortsatt en salig jungel av riff og halsbrekkende soloer, men denne gangen med mer melodi og mer gjennomtenkte arrangementer. Som referansepunkter kan band som 70talls Kiss, Deep Purple, Black Sabbath og Motorhead nevnes. Hellride tar for seg av rockens delikatesser, og kommer opp med en eksplosiv blanding bestående av fengende og energisk hard rock’n’roll. Hellride er kuler og krutt i musikalsk innpakning.

Honcho
Leverandører av stonerrock per exellence. I sine tre leveår har Honcho rukket like mange plateutgivelser, deltakelse på flere samlere og en lang rekke konserter i inn- og utland. Deres siste utgivelse «Corporate Rock» har mottatt glimrende anmeldelser i en rekke utenlandske fanziner, og bandet selv mener skiva er det nærmeste noe norsk band har kommet et komplett stoner/desert/rock-album. «I could stop this review right there without doing a poor job. “Corporate Rock” is simply amazing. I’ve had it for two weeks and just haven’t been able to review it yet because tearing myself away from the CD player has been too difficult…» (Whitetrashdevil) ”At det ikke har blitt mer styr i Norge rundt ”Corporate Rock” er et lite mysterium. Seigt som sirup, og bluesy som bare amerikanske sørstatsborgere kan bli, er dette en leksjon i tung, tung rock.” (Frode Jørum, Panorama)

Hopalong Knut
I et desperat forsøk på å skape mening i en trist tilværelse, kom en gruppe ungdommer sammen for å spille musikk i et nedlagt industrilokale utenfor Trondheim by. Dette møtet resulterte i elleville toner og muntre tekster som sto i skarp kontrast til musikernes egen meningsløse virkelighet. Etter hvert har Hopalong Knut gjennom iherdig trening tilegnet seg betydelige ferdigheter i å behandle ulike former for depresjoner. Bandet sverger til norske tekster, men de tvinges nå og da til å avsløre sine dårlige språkkunnskaper når de gir seg i kast med klassiske engelskspråklige perler. Hopalong Knut handler om ska, primært den typen vi hørte fra England på begynnelsen av 80-tallet. Med ti kvinner og menn i arbeid gjør denne gjengen inntrykk på scenen.

Hugo
Et rykende ferskt band fra Kristiansand og Trondheim med erfarne krefter bak instrumentene. Hugos første øving var i januar 2002, og allerede i juni samme år sto de på Norwegian Wood Festivalens talentscene etter å ha blitt plukket ut blant 400 demoer. I løpet av høsten har en EP sett dagens lys og blitt sluppet i sørlandsfylkene. Ambisjonene er store, og planene er allerede lagt langt mange måneder fram i tid. Musikalsk føler de seg hjemme i et pop/rock-landskap i traktene mellom Kent, a-ha og U2.

Ingi
Vokalisten og låtskriveren Ingi er født og oppvokst i Norge, men har tilbragt mye tid i England. Hun brygger sin melankolske pop sammen med London produsenten Mr. SGP som også har samarbeidet med bl.a. Orbital, Osymyso, Dub Tribe og The Mellowtrons. Jazz, elektronika og eksperimentelle lydeffekter er også en del av den musikalske blandingen. Ingis stemme og uttrykk har klare referanser til old school jazz, noe som gir en sart stemning til et ellers moderne lydbildet.

Jester & Don Martin
Allerede i 1990 ga Jester ut sin første demo, og han har siden vært med på mye av det som har skjedd innen norsk hip hop, både som produsent og rapper. Han har blant annet gitt ut skiva ”Science and fiction”, produsert debutskiva ”Holdning over underholdning” for Gatas Parlament, produsert for Apollo og gjestet på platene til URO, Pen Jakke og Gatas Parlament. For tiden jobber han mye med sitt nye band Alarmclock Connection og et nytt soloalbum. Siden 1993 har han samarbeidet fast med Don Martin på scenen, som i 2001 selv utga EPen ”Al Dente”. I høst var duoen på en måneds europaturne med eks-Jugoslavia som hovedsatningsområde. Med seg på scenen har de også DJ Confusion, som er en jævel på å scratche fort.

Jim Stärk – ALARMNOMINERT
Ikke mange band opplever å bli nominert til Alarmprisen samme år som sin første liveopptreden, men det er faktisk under et år siden Jim Stärk scenedebuterte og bare noen få måneder siden albumet “Ten Songs and Hey Hey” kom ut til høye terningkast i nasjonal presse. Melodiøst, lavmælt og slentrende. Klassisk singer/songwriter møter nyere alternativ countryrock, med et personlig, friskt og originalt særpreg. “Aanført av vokalist/gitarist Einar Stokke er de soleklart blant de mest lovende banda i Norge her & nå…” (Audun Vinger, Natt & Dag)

Johndoe
Rock med norske tekster som tapper sin betydelige energi fra The Clash, Jon Spencer Blues Explosion, Ebba Grön og AC/DC. Høy gitarføring og gode melodier sikret Trondheimsbandet en plassering i Zoom-finalen 2002 og deltakelse på Zoom-turnéen. Kvartetten har tidligere besøkt bl.a. Norwegian Wood og Molde Jazz Festival. For noen måneder tilbake kom også debut EPen “Rastløs Rock ´n´ Roll” på Dead Letter Records. “Strøken rock´n´roll med en gjennombruddshissighet Nils Johan Semb bare kan drømme om. Hørte vi noen sutre over at de synger på norsk? Dere aner ikke hva dere snakkker om. En gyllen sjanse til å se dem før resten av Norge.” (Natt&Dag)

Johnny Liban’s Supreme Quartet
Johnny Liban’s Supreme Quartet startet opp som et enkeltmannsprosjekt med vekt på digitalt behandlet støy, men skled senere ut til å bli en form for alternativ rock med elementer fra klezmer, italiensk og russisk folkemusikk, sirkus, sagmugg og polka. I innspillingssituasjoner heter prosjektet Johnny Liban & The One Man Band Allstars, siden alt der gjøres av Johnny Liban selv. Ellers består bandet av fire studenter ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, som studerer utøvende improvisasjonsmusikk. De spiller også i en rekke andre konstellasjoner, som varierer ifra mainstream jazz til elektronisk pop og støy.

JR Ewing – ALARMNOMINERT
JR Ewing har kommet langt siden de startet opp en vinterdag i 1998. Før et år hadde gått hadde de fått ut sin første EP og turnért Skandinavia og Europa. En jevn strøm av vinyl og CD utgivelser har siden kommet parallelt med aktiv turnévirksomhet. Med utgivelsen «A Perfect Drama» i 2001 tok bandet en klar vending i en mer melodisk, upolert og eksperimentell retning. Dette demonstrerer de til fulle på sitt siste album «Ride Paranoia» med et mer alternativt og «arty» emo-uttrykk. Nominert til hele tre Alarmpriser; beste rockalbum, beste låt og beste liveband.

Karin Park
Karin Maria Erika Park reiste direkte fra Stockholms Musikkonservatorium til Bergen for å starte band i 1997. 23 åringen fra Dalarna er for tiden et av de største vokal- og låtskrivertalentene i Bergen for tiden, og hun har fått en overveldende respons i lokalmiljøet med sin drivende rock og symfoniske ballader. Et album er under innspilling.

KILL
Kill er Martin Horntveth (Jaga Jazzist, Smalltown Supersound), Erlend Mokkelbost (JR Ewing), Espen Hangård (NoPlaceToHide) og Are Mokkelbost (Single Unit, ARM). Vi snakker altså om en potent kombinasjon av folk som hver for seg befinner seg i den kompromissløse ytterkanten av ulike ekstreme musikksjangre. Kill hadde sin debut så sent som i oktober sist høst, og har fortsatt kun gjort noen meget få spillejobber. Det dreier seg om eksklusiv og eksperimentell lyd med definitiv trøkk – høyt, hektisk og hardtslående!

King Midas
King Midas er fra Oslo, og ga alt som ungdomsskoleelever ut sin første EP i 1994, mens det catchy debutalbumet fulgte i 1997. Bandet tilbrakte deretter mye tid i Berlin, og slapp i 1999 den svært så kritikerroste CDen ”Scandinavia”, som Dagbladet kalte ”veldig urban, dominert av kulde og uhyre spennende og fascinerende”. Bandet har hele tiden vært i drivende utvikling, og er stilsikre og egenartede, noe de beviste til fulle med den fem spors EPen ”The Man From The Gas Station” i fjor. Bandet jobber i dag tett sammen med Telle Records i Bergen, og har nylig avsluttet en stor Tysklandsturne.

Krace
KRACE er en potent trio med nærmest sjokkerende lav gjennomsnittsalder. 15 år gamle John, Alexander og Fredrik fra Hamar spiller etter eget utsagn stonerrock med referanser til Foo Fighters og Beastie Boys. De har allerede bevist at de kan spille både for og med de store gutta, og er det yngste bandet som noen sinne har opptrådt på Quarten. I 2002 ga gutta ut sin første singel, ”Pretty Things”, og gjorde en rekke konserter – deriblant på åpningsshowet til Norway Cup foran hele 15.000 tilskuere.

Kilder: Norwegian Band Index, diverse presseskriv, nettaviser og ryktebørser. Disse mini-biografiene er hovedsaklig skrevet av Øystein Ronander og Henning Krane i by.Larm-organisasjonen, dels supplert av Ballade-redaksjonen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev