Roger Arve Vigulf

Vigulf på Litauen-turné

18. november reiser klarinettisten Roger Arve Vigulf på sin andre turné i Litauen i 2001. I løpet av en uke står blant annet TV- og radio-opptrederer, fremførelser av det nye verket «Variasjoner uten Tema» og en oppføring av Vigulfs eget verk «Elegie».

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Førstkommende søndag, 18. november, setter Vigulf seg for andre gang dette året på flyet til Litauen for å holde konserter i en drøy uke. Med seg på turnéen har han et nytt verk av Magne Hegdal, «Variasjoner uten Tema», for klarinett og strykekvartett.

I tillegg skal Vigulf fremføre Brahms klarinettkvintett, Bertil Palmar Johansens «Clariphone», Aaron Coplands «Sextett», og det gigantiske soloverket «Rotundum» av den Islandske komponisten Snorri Sigfùs Birgisson. 25. november får også Vigulf selv et verk fremført, nemlig «Elegie» for cello og klaver.

Vigulf åpner årets andre Litauen-turné på Klaipeda University Concert Hall 21. november. Vigulf er forøvrig engasjert som Masterclass lærer ved samme universitet.

Deretter følger konsert i Mirijampolè Pedagogic Concert Hall, før Vigulf avslutter turnéen i Vilnius Arsenal Museum Hall 25. november. Den prestisjefylte avslutningskonserten vil også overføres i litauisk TV og på nasjonal radio, og vil blant annet inkludere en urfremførelse av Magne Hegdals verk. Hegdal vil selv være til stede på denne konserten.

Følgende musikere spiller:
Roger Arve Vigulf – solo klarinett
Rokas Zubovas – klaver

Vilnius State String Quartet: Audronè Vainiünaite, Artüras Silalè, Girdutis Jakaitis og Augustinas Vasiliauskas.

Turnèen arrangeres av Lithuanian Philharmonic Society, og Vigulf har i tillegg mottatt støtte fra Utenriksdepartementet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.