Roger Arve Vigulf

Vigulf på Litauen-turné

18. november reiser klarinettisten Roger Arve Vigulf på sin andre turné i Litauen i 2001. I løpet av en uke står blant annet TV- og radio-opptrederer, fremførelser av det nye verket «Variasjoner uten Tema» og en oppføring av Vigulfs eget verk «Elegie».

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Førstkommende søndag, 18. november, setter Vigulf seg for andre gang dette året på flyet til Litauen for å holde konserter i en drøy uke. Med seg på turnéen har han et nytt verk av Magne Hegdal, «Variasjoner uten Tema», for klarinett og strykekvartett.

I tillegg skal Vigulf fremføre Brahms klarinettkvintett, Bertil Palmar Johansens «Clariphone», Aaron Coplands «Sextett», og det gigantiske soloverket «Rotundum» av den Islandske komponisten Snorri Sigfùs Birgisson. 25. november får også Vigulf selv et verk fremført, nemlig «Elegie» for cello og klaver.

Vigulf åpner årets andre Litauen-turné på Klaipeda University Concert Hall 21. november. Vigulf er forøvrig engasjert som Masterclass lærer ved samme universitet.

Deretter følger konsert i Mirijampolè Pedagogic Concert Hall, før Vigulf avslutter turnéen i Vilnius Arsenal Museum Hall 25. november. Den prestisjefylte avslutningskonserten vil også overføres i litauisk TV og på nasjonal radio, og vil blant annet inkludere en urfremførelse av Magne Hegdals verk. Hegdal vil selv være til stede på denne konserten.

Følgende musikere spiller:
Roger Arve Vigulf – solo klarinett
Rokas Zubovas – klaver

Vilnius State String Quartet: Audronè Vainiünaite, Artüras Silalè, Girdutis Jakaitis og Augustinas Vasiliauskas.

Turnèen arrangeres av Lithuanian Philharmonic Society, og Vigulf har i tillegg mottatt støtte fra Utenriksdepartementet.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev