Ametri Strykekvartett

Ny Musikk i mange utgaver

President i Ny Musikk, Lene Grenager, svarer her Roger Arve Vigulf. – Ny Musikk forsøker aktivt og engasjert å finne og bruke nye musikerkonstellasjoner i sine konsertproduksjoner, både sentralt og i lokalavdelingene, skriver hun.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

I kjølvannet av Cikada-debatten kommer Roger Arve Vigulf med et innspill som utfordrer Ny Musikk til å engasjere seg i forhold til alle musikere som spiller samtidsmusikk.

Jeg vil understreke at Ny Musikk aktivt og engasjert forsøker å finne og bruke nye musikerkonstellasjoner i sine konsertproduksjoner, både sentralt og i lokalavdelingene. Å arbeide mot nye arenaer og å ha et aktivt forhold til de nye tingene som skjer innenfor utøvermiljøet, er en oppgave vi tar meget alvorlig og som avspeiles i de konsertene vi arrangerer rundt omkring i landet.

Dersom man legger Ny Musikks årsmelding for 2000 til grunn, vil man se at 15 musikergrupper og en rekke enkeltmusikere holdt konserter i Ny Musikks regi i løpet av året, deriblant POING, Ametri, Valkyrien Brass, ter Jung sekstett, Casus, SISU og Nordic Voices, alle unge ensembler som har et profilert forhold til samtidsmusikk og som utøver på et meget høyt nivå.

Mange av gruppene holdt også konserter i flere av Ny Musikks avdelinger. I 2001 har vi allerede engasjert musikere som xyz, Ellen Aagaard og Marianne Haug, Lars Lien, Vicenda, Lars Hilde, Christian Wallumrød, Anne Sofie Halvorsen, MiN-ensemblet, Puls, Tri-Dim, Øyvind Torvund, Apartment House og en rekke andre. I tillegg har Ny Musikk gått inn som co-produsenter ved Frode Haltli og Rolf-Erik Nystrøms solo lanseringskonserter.

Ny Musikk er med andre ord i høyeste grad for at så mange kvalifiserte ensembler og enkeltutøvere som mulig får slippe til på våre konserter. Cikada er ikke det eneste ensemblet Ny Musikk er engasjert i.

Ny Musikk har ellers notert seg Dagfinn Kochs innspill.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev