Grieg Ensemble, Litauen

Roger Arve Vigulf i verden

Mirabilis Management er et foretak som arrangerer og promoterer klarinettisten og komponisten Roger Arve Vigulf. Nå melder de om stor aktivitet for sesongen 2005, der den norske klarinettistren og komponisten er aktuell med en rekke konserter og ufremføringer. Han vil dessuten være solist både med Moskva Symfoniorkester og Litauens nasjonale symfoniorkester.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det vil i løpet av 2005 komme hele 40 urfremførelser fra Roger Arve Vigulf s hånd, inkludert bestillingsverk fra Litauen, som lenge har vært et viktig satsningsområde for Mirabilis Management og Vigulf.

I juni i år reiser Roger Arve Vigulf to uker til Litauen, hvor han er engasjert som klarinettist i Grieg Ensemble, som ble startet i desember 2003. Denne litauiske kvintetten har norsk musikk som sitt spesialfelt, med særlig vekt på verker av Edvard Grieg, Torstein Aagard-Nilsen, Eyvind Alnæs, Sigmund Lillebjerka og Vigulf selv.

Vigulf skal under sitt opphold delta ved flere festivaler, deriblant den kjente Pazaislis-festivalen som arrangeres i Kaunas. Vigulf får her urfremført to verker, det ene et nytt bestillingsverk fra arrangørene. Til sammen vil han opptre med 7 konserter under sitt opphold i Litauen.

Også her hjemme vil Vigulf ha et tett program.Henie Onstad Kunstsenter, Astrup Fernley-musèet, Rosegården Teaterhus i Kristiansand, Sofienberg kirke, Papirhusets Teater i Tønsberg er noen av konsertstedene der han holder konserter i 2005. Her vil det i følge pressemeddelelsen fra Mirabilis kun være urfremførelser av Vigulf selv.

I tillegg har Vigulf engasjement som solist med Moscow Symhpony Orchestra of Russia, og dra på turnè til USA. Han vil også være solist med Lithuanian National Symphony Orchestra i en nyskrevet klarinettkonsert av Arvydas Malcys – og solist sammen med Sandvika Storband i Nøtterøy Kulturhus i verker av Gould og Bernstein.

Vigulf planlegger også en ny CD-innspilling med førsteinnspillinger av Frank Nordensten, Magne Hegdal, Svein Hundsnes og Vigulf. Alle verkene bestilt av Mirabilis Management.

Ellers vil Mirabilis Management nevne at Vigulf har sendt over 30 solistsøknader med DVD-plater verden over den siste måneden.

For mer informasjon se www.rogervigulf.com.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev