Unge musikere (Foto: Barratt Due Musikkinstitutt)

Ungdomssymfonikerne igjen klare for Elverum

Ungdomssymfonikerne reiser til Elverum 24. juli, og skal i løpet av de neste ukene presentere fem konserter på Festspillene i Elverum med repertoar som spenner fra kjente orkesterklassikere til nye orkesterverk og ensemblestykker. Arve Tellefsen, Ole Edvard Antonsen og Stian Eilertsen er solister. Ungdomssymfonikerne er et orkesterutdanningstilbud for musikkstudenter på høyere nivå som har eksistert siden 1973. I år er også 12 unge musikere fra Beograd påmeldt.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ungdomssymfonikerne ble grunnlagt i 1973 av Leif Jørgensen (tidligere konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester, Harry Kvebæk (tidligere solotrompetist samme sted) og Karsten Andersen (da sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester). Orkesterets målsetning har fra starten av vært å gi unge musikere på vei mot en profesjonell karriere anledning til og erfaring i å spille i et stort ensemble og å fremføre sentralt orkesterrepertoar.

Unge og lovende strykere, blåsere, slagverkere og harpister fra hele landet blir plukket ut etter innsendt søknad og demotape til å danne et fullt utbygget symfoniorkester. Studentene får anledning til å jobbe noen intensive uker med anerkjente solister, dirigenter og instruktører fra inn- og utland, og til å fremføre orkestermusikk fra ulike epoker for et stort publikum. Tilbudet er attraktivt også for studenter utenfor Norge, og i år er det blant de 105 utvalgte musikerne hele 12 studenter fra Beograd, flere fra de nordiske landene og én fra USA.

Årets utvalgte musikerspirer skal blant annet spille Brahms’ fiolinkonsert med Arve Tellefsen og trompetkonsert av Ragnar Søderlind med Ole Edvard Antonsen som solist. 5. august er det kammermusikkonsert, og fiolinisten Atle Sponberg, slagverkeren Anders Loguin og blåserne Stephen Wick og Douglas Boyd skal lede hvert sitt kammerensemble satt sammen av orkestrets musikere. Blant verkene som fremføres er Tsjaikovskijs 1812-ouverture og Joseph Haydns trompetkonsert, og slagverkensemblet skal spille den svenske samtidskomponisten Sven-David Sandströms Drums, som han skrev i løpet av sitt nære samarbeid med slagverkensemblet Kroumata. Flere hundre musikere har gjennom årene spilt i Ungdomssymfonikerne. Mange av dem er nå ansatt i profesjonelle orkestre i Norge og i utlandet.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev