Ole Kristian Ruud dirigerer

Symfonisk aften med Forsvarets Stabsmusikkorps

Forsvarets Stabsmusikkorps har så langt i konsertsesongen hatt det travelt med store publikumssuksesser som blant annet familieforestillingen Uhu!, Nyttårskonsert med Jan Eggum og med celebert besøk fra U.S. Military Academy Band ved West Point. Stabsmusikken fortsetter konsertsesongen med symfonisk musikk på programmet, og inviterer nå til konsert under ledelse av dirigent Ole Kristian Ruud torsdag 4. mars.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Konserten finner sted klokken 19.30 i Ridehuset ved Akershus Festning. På programmet står Carl Nielsens «Helios Overture», Clifton Williams «Pastorale», Morton Goulds «Jericho» og Dimitri Shostakovichs Symfoni nr. 9.

Forsvarets Stabsmusikk er sbvært glade for å ha Ole Kristian Ruud som dirigent, og omtaler ham som «den av de norske dirigentene som har høstet mest anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt, og kanskje mest i Skandinavia».

I perioden 1987 – 1995 var Ruud sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Trondheim Symfoniorkester. Han var sjefsdirigent for Norrköping Symfoniorkester fra 1996-1999, og var i perioden 2000-2003 kunstnerisk leder for Stavanger Symfoniorkester. I tillegg har Ruud gjestedirigert orkestre som Oslo Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, i tillegg til flere orkester i Skandinavia, Frankrike, Spania, Italia og England, for å ha nevnt noen. Han har også regelmessig turnert med flere av disse orkestrene i Europa og Asia.

Ole Kristian Ruud er til daglig ansatt som professor i direksjon ved Norges Musikkhøgskole og har siden 2002 vært kunstnerisk leder for Ungdomssymfonikerne. Forsvarets Stabsmusikkorps er et av Europas fremste profesjonelle militærkorps og har høstet anerkjennelse både på kontinentet, Kina, USA og Canada. Stabsmusikken teller i dag 39 faste musikere som, i tillegg til flere militære oppdrag, årlig spiller rund 40 konserter årlig for det sivile publikum.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.