Geir Johnson

– Music Factory fortsetter

Midt i Musikken var vel raske med å forkynne Music Factorys endelikt, i følge styreleder Geir Johnson. Han har stor tro på at festivalen vil fortsette også etter dette året, særlig i betraktning suksessen med fjorårets omlegging.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

En ny og spennende utgave av samtidsmusikkfestivalen Music Factory står for døren i Bergen. Det har vært spekulert i om årets utgave av festivalen også vil bli den siste, etter at NRKs Midt i Musikken meldte dette i mars. Styreleder Geir Johnson sier til Ballade at NRK ikke hadde belegg for sitt oppslag, og at han både håper og tror at festivalen vil fortsette.

— Etter omleggingen i fjor, doblet Music Factory besøkstallene. Jeg tror vi har gjort et bra grep ved å legge oss rett foran Festspillene i Bergen, samtidig som vi gjorde offensiv bruk av nye konsertarenaer. Årets program er også veldig bra – festivalkomponist Helmut Lachenmann er ikke akkurat noen hvemsomhelst.

Johnsen sendte på vegne av styret ut følgende erklæring til Music Factorys bidragsytere og samarbeidspartnere, i etterkant av innslaget på NRK:

«I et radioinnslag i programmene «Kulturnytt» og «Midt i musikken» ble det i midten av mars presentert at Music Factory ville bli nedlagt etter årets festival grunnet lave besøkstall og dårlig økonomi.

Disse synspunktene har NRK P2s journalist suget helt av eget bryst, og er ikke i overensstemmelse med de faktiske forhold, enn si dekkende for det intervju som ble gjort med kunstnerisk leder James Clapperton.

Music Factory har i de siste par år fordoblet publikumsoppslutningen, videreført den internasjonale profilen og høye kvaliteten, og selv om økonomien er stram er den under kontroll»

James Clapperton har fratrådt stillingen som kunstnerisk leder, og også Berrge Osnes vil forsvinne fra Music Factory etter at årets festival er vel gjennomført. Geir Johnson er likevel optimistisk på festivalens vegne, men mener samtidig at myndighetene kunne ha trådt litt mer støttende til.

— Det var ikke spesielt morsomt at Kulturrådet reduserte bevilgningene våre. Men styret er i hvert fall innstilt på at Music Factory skal fortsette som en spennende arena for samtidsmusikk, og vi vil i den forbindelse vurdere flere modeller for drift.

Music Factory starter lørdag denne uken. Du kan lese mer om programmet ved å klikke på den nederste av artikkellenkene nedenfor.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev