Geir Johnson

Music Factory nedlegges?

Nrk.no melder at samtidsmusikkfestivalen Music Factory i Bergen trolig blir lagt ned neste år. Festivalen sliter med dårlig økonomi, og har druknet i andre arrangementer under Festspillene i Bergen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Etter at Norsk Kulturråd mer enn halverte støtten for to år siden, har Music Factory hatt økonomiske problemer. I tillegg har festivalen, som i likhet med Bergen Natt Jazz arrangeres samtidig med Festspillene i Bergen, druknet i alle arrangementene i mai, mener kunstnerisk leder James Clapperton.

Clapperton har nå levert inn sin avskjedssøknad og tror ikke det er mulig å arrangere flere Music Factory etter årets festival.

— Jeg tror ikke det er realistisk, og vi har innsett at vi nå må finne en ny løsning. Et alternativ er at man i 2003 etablerer en ny og større samtidsfestival i Bergen, for eksempel samarbeid mellom Autunnale og Music Factory.

Av norske innslag under Music Factory i 2001 kan nevnes Ametri Strykekvartett, Bergen Domkantori, BIT 20 Percussion Trio og performance-gruppen BAKtruppen, samt Nils Økland, Berit Opheim og Ole Henrik Moe, som kombinertee folkemusikk og samtidsmusikk. Festivalen presenterte også musikk av norske komponister som Anders Vinjar, Eivind Buene og Natasha Barrett.

Etter fjorårets festival uttalte en da optimistisk Berge Osnes i Music Factory til Ballade: – På mandag er det bare å betale regningene igjen, og da håper jeg vi kan puste ut. Men så langt er vi veldig, veldig fornøyd med både publikumstilstrømning og gjennomføring.

Saken er ikke formelt behandlet, og styreleder, tidligere direktør i Music Factory, Geir Johnson vil derfor ikke kommentere saken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.