Erik Dæhlin, foto: M. Møllebakken

Kort og nytt for KORK

Fem komposisjonsstudenter fra Musikkhøgskolen har skrevet hvert sitt verk på tre minutter for Kringkastingsorkestret. Denne og neste uke blir verkene urframført i programmet Midt i musikken, og parallelt legges de ut på NRKs nye nettportal for lyd og lydkunst, ULYD. – Verkene er skrevet for radioformatet, forteller komposisjonsstudent Erik Dæhlin.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Av Hild Borchgrevink

Utgangspunktet for prosjektet er et samarbeid mellom Kringkastingsorkestret og programmet Musikk i brennpunktet i P2.

— De fem tre-minutters miniatyrene ble spilt inn av orkesteret 13. mai under ledelse av Peter Szilvay, sier Dæhlin til Musikkhøgskolens nettsider.

De fem som er så heldige å få prøve seg i orkesterformat på radio er Ørjan Matre, Emil Berhardt, Bjørn B. Skjelbred, Bente Leiknes Thorsen og Erik Dæhlin. Rolf Gupta skal dirigere Matres verk.

Erik Dæhlins tre minutter er først ut i Midt i musikken idag. I morgen er det klart for Emil Bernhardts verk, og over helgen kommer Thorsen, Matre og Skjelbred på løpende bånd.

Onsdag 22. juni møtes alle komponistene til diskusjon og kommentarer i et annet av NRKs programmer, Musikk i brennpunktet.

Prosjektet knyttes også opp mot NRKs nye nettportal for lyd og lydkunst, ULYD, hvor miniatyrene vil bli lagt ut. Her kan man både lytte til verkene og laste dem ned.

Erik Dæhlin er slagverker fra konservatoriet i Tromsø. Som medlem av ensemblet NING har han blant annet gjestet Ilios-festivalen, Festspillene i Nord-Norge og Autunnalefestivalen. Han er også medlem i slagverkensemblet Puls og halvparten av musikkperformanceprosjektet SPLOING, og studerer nå komposisjon ved Norges Musikkhøgskole.

Bjørn B. Skjelbred har kandidatstudiet i komposisjon ved NMH med Bjørn Kruse og Ragnar Søderlind som veiledere. Han studerer nå privat med den italienske komponisten Luca Francesconi. Han har blant annet samarbeidet med teatergruppa ”De utvalgte”, slagverker Eirik Raude og det danske Ensemble 2000. Skjelbred er en del av gruppa ”Fakta Morgana” sammen med Marius Kolbenstvedt og Ingebjørg Torgersen.

Emil Bernhardt er for tiden utvekslingsstudent i Freiburg i Tyskland. Hans musikk er blitt framført blant annet av Cikada strykekvartett og Oslo Strykekvartett.

Ørjan Matres miniatyr for orkester er en av fire fra hans verk «Four Miniatures for Orchestra» som allerede er innspillt på CD med Kringkastingsorkesteret.

Bente Leiknes Thorsens verk har vært fremført av Kringkastingsorkesteret under Ung Nordisk Musikkfestival, av det litauiske St Christopher Chamber Orchestra og av medstudenter, deriblant Norges Musikkhøgskoles kammerkor. Et av hennes verk er tatt ut til UNM-festivalen 2005 og er skrevet til slagverkeren Kjell Tore Innervik.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this