Hjalmar Berner er vinner av Midgard komposisjonspris 2021. (Foto: Privat)

Hjalmar Bjerner vant Midgard komposisjonspris 2021

I konkurranse med 10 andre unge komponister kåret juryen Hjalmar Bjerner til vinner av Midgard komposisjonspris 2021 med komposisjonen «Liten låt i A-dur for solofiolin».

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

I mars i år lyste Midgardkonkurransen ut Midgard komposisjonspris, en nasjonal komposisjonskonkurranse for unge mellom 15 og 25 år. I år var oppgaven for de unge komponistene å skrive et verk for solo fiolin eller cello.

Vinneren ble 16 år gamle Hjalmar Bjerner, som er bratsjist og som nettopp har fullført sitt første år ved Edvard Munch videregående skole. Her er han også medlem av Amici-kvartetten.

– Det har vore fantastisk med ein sjanse til å skrive musikk. Midgardkonkurransen var ein inspirerande, motiverande og spennande moglegheit for meg. Eg er svært takksam over å ha fått delta i konkurransen, sier prisvinneren.

Fagjuryen som kåret Bjerner til vinner av komposisjonskonkurransen bestod av cellist og komponist Lene Grenager, komponist, arrangør, produsent og gitarist Jan Martin Smørdal og komponist Asbjørn Schaathun. Og dette sier juryen om komposisjonen til vinner Hjalmar Bjerner:
Vinneren av Midgard komposisjonspris 2021 har levert et morsomt stykke som er gjennomarbeidet og nyansert. Det er rytmisk og instrumentteknisk variert med bruk av kvarttoner, flageoletter og buetekniske klanglige nyanser. Vinneren viser en åpenbar interessert for komposisjon som fag og musikk som uttrykksmiddel. Stykket viser en komponist som er uredd, moden til tross for sin unge alder og med potensial til å utvikle seg videre som komponist i årene som kommer.

Prisvinneren premieres med 20.000 kroner, i tillegg til at vinnerverket vil bli fremført ved minst to offentlige konserter i løpet av 2021–22, melder Midgardkonkurransen. Vinnerverket vil også bli brukt som pliktnummer under årets Midgardkonkurranse, og Norsk Musikkforlag tilbyr komponisten forlagskontrakt om utgivelse og publisering av verket.

Den nasjonale komposisjonskonkurransen Midgard komposisjonspris ble etablert i 2018.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev