Grex Vocalis

Grex Vocalis med juletradisjonen Messias

Med Händels musikk ønsker koret Grex Vocalis å gi deg en pause fra den kommersielle jule-karusellen.Sammen med Oslo Barokkorkester fremfører koret Händels berømte opus i sin helhet for syvende år på rad førstkommende lørdag og søndag i Uranienborg kirke i Oslo.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Grex Vocalis, som nylig feiret sine 30 år med konsert i Universitetets aula, er nok en gang tilbake med sin juletradisjon: den årlige fremføringen av Händels Messias.

Sammen med Oslo Barokkorkester presenterer Grex Vocalis Händels berømte opus i sin helhet. Dette mektige verket åpner med gammeltestamentlige profetier om Jesus, og beveger seg via hans fødsel, lidelse og død til hans seierrike oppstandelse. Messias ble tatt opp av NRK2 i 1996 og sendt på julaften. Det ble også laget en «live»-CD av samme fremføringen. Dirigent for Grex Vocalis er Carl Høgset, og Oslo Barokkorkester ledes av Knut Johannessen. Solistene under årets konserter er Ann-Helen Moen, sopran, Elisabeth Graf, alt, Carl Unander-Scharin, tenor, og Håvard Stensvold, bass.

Korets stifter og dirigent Carl Høgset feirer i år 60 år, og har dermed brukt halvparten av sitt liv på Grex Vocalis. Gjennom sin virksomhet i Norge og utlandet har Grex Vocalis ­ «Den syngende hjord» ­ etablert seg som et av Norges ledende kor. En lang rekke plate- og CD-innspillinger, samt radio- og TV-opptak vitner om korets høye aktivitetsnivå her hjemme. Minst like viktig er den innsats Grex Vocalis har gjort internasjonalt som ambassadør for norsk musikk og kultur. Koret har vunnet en rekke prestisjefulle internasjonale priser, sist i Arezzo i 1999, og har drevet utstrakt turnévirksomhet i Europa. I 1994 var Grex Vocalis i Japan som et ledd i kulturutvekslingen mellom Norge og Japan i forbindelse med Vinter-OL.

Messias fremføres i Uranienborg kirke i Oslo førstkommende lørdag 1. og søndag 2. desember kl. 19.00.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.