Ensemble Ernst

Ensemble Ernst avrunder Iliosfestivalen

Søndag den 3. februar spiller det Oslobaserte Ensemble Ernst avslutningskonserten på Iliosfestivalen i Harstad. Men festivalen startet alt torsdag, med en åpningskonsert som daglig leder Asbjørn Abelseth karakteriserer som teknisk fullkommen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Åpningsforestillingen under årets festival hadde fokus på «musikalsk kommunikasjonsteknologi», og skulle by på direktesendte bidrag fra hele tre nordiske scener. Det danske koret Arss Nova meldte avbud bare fjorten dager før oppføringen, noe som forståelig nok førte til en del nerver hos Ilios-ledelsen, som skulle telefoni-overføre deres innnslag på storskjerm i Harstad.

— Vi hadde heldigvis en redende engel i form av Ellen Aagård, som i all hast satte oss i kontakt med sangere her hjemme. På svært kort varsel steppet Astrid Kvalbein, Anine Kruse, Magnus R, Stavland og Ketil Grøtting inn, og og gjorde sin del av forestillingen fra studioet Lydkjøkkenet i Oslo. De jobbet som hunder for å få det til, og gjorde en fantastisk innsats. Komponist Nigel Morgan ble så begeistret for måten de tok utfordringen på, at han straks begynte å snakke om å bruke dem videre i internasjonalt.

Ballade bringer i dag videre det komplette programmet for resten av festivalen, som altså offisielt avsluttes med Ensemble Ernst fra Oslo søndag. Ensemble Ernst ble i 1996 stiftet av daværende studenter ved NMH ut fra et ønske om å spille samtidsmusikk i et tilfredsstillende forum, og har sin kunstneriske leder i Thomas Rimul.

Ensemblets medlemmer har etterhvert etablert seg i musikkinstitusjonene over hele norden, men møtes fortsatt til prosjekter med Ensemble Ernst.Ensemblet har de siste årene bestilt verker av Mark Adderley, Jon Øivind Ness Kaare D. Husby, Rune Rebne, Helge H. Sunde og Lene Grenager.

Programmet som skal spilles i Harstad består av verker av Salvatore Sciarrino, Kaare D. Husby, Thomas Ades og Øyvind Torvund.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.