Kyberia

Ti år med Ilios-festivalen

Ny Musikk Troms’s årlige Ilios-festival har i år tiårs jubileum. Festivalen starter 31. januar , og varer frem til 3. februar. På programmet finner vi bl.a. en konsert for tre byer og internett, samt musikalske innslag med bl.a. Kyberia, Young Generation, Ellen Aagaard, Marianne Haug, Vefsn Ensemblet, Prosonic session, Harstad Kammerkor og Ensemble Ernst.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ilios er en festival for samtidsmusikk og kunst, som går av stabelen i Harstad i tiden hvor sola kommer tilbake og jager vintermørket bort fra landsdelen, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Med sin satsning på barn og unge, profesjonelle, amatører og internasjonalt kjente artister, komponister og kunstnere, har Ilios Festivalen blitt en smeltedigel for samtidsmusikk og kunst i Nord-Norge.

Åpningsforestillingen under årets festival har fokus på «musikalsk kommunikasjonsteknologi», og byr på hele tre nordiske scener og internett. I samarbeid med BBC NOW i Cardiff, Wales, strykere fra Tromsø Symfoniorkester og koret Ars Nova fra København, vil festivalen med dette i følge eget utsagn lede publikum inn i en ny verden. I Tromsø sitter strykere fra symfoniorkesteret, på scenen i Harstad Kulturhus sitter Divisjonsmusikken, og midt i København finner vi Ars Nova. Sammen skal de tre ensemblene, pluss musikere fra BBC NOW som også
skal bidra til koordineringen, urfremføre Nigel Morgans verk «Shizophonia». Dette verket benytter ISDN som kommunikasjonsteknologi for å sette sammen tre live forestillinger fra forskjellige lokaliteter, som til sammen blir en fjerde forestilling som skal ut på internett.

Ellers presenteres årets Ilios Festival et mangfoldig program, med innslag som Kyberia, Young Generation, Sirena, Ellen Aagaard, Marianne Haug, Vefsn Ensemblet, Prosonic session, Harstad Kammerkor, Ensemble Ernst og en rekke andre. Det blir flere urframføringer, der ny teknologi og forestillinger kombinert med flere kunstuttrykk preger årets produksjoner.

Fullt program og presentasjoner av de merdvirkende finner du på http://www.ilios.no/.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.