Kyberia

Ti år med Ilios-festivalen

Ny Musikk Troms’s årlige Ilios-festival har i år tiårs jubileum. Festivalen starter 31. januar , og varer frem til 3. februar. På programmet finner vi bl.a. en konsert for tre byer og internett, samt musikalske innslag med bl.a. Kyberia, Young Generation, Ellen Aagaard, Marianne Haug, Vefsn Ensemblet, Prosonic session, Harstad Kammerkor og Ensemble Ernst.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ilios er en festival for samtidsmusikk og kunst, som går av stabelen i Harstad i tiden hvor sola kommer tilbake og jager vintermørket bort fra landsdelen, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Med sin satsning på barn og unge, profesjonelle, amatører og internasjonalt kjente artister, komponister og kunstnere, har Ilios Festivalen blitt en smeltedigel for samtidsmusikk og kunst i Nord-Norge.

Åpningsforestillingen under årets festival har fokus på «musikalsk kommunikasjonsteknologi», og byr på hele tre nordiske scener og internett. I samarbeid med BBC NOW i Cardiff, Wales, strykere fra Tromsø Symfoniorkester og koret Ars Nova fra København, vil festivalen med dette i følge eget utsagn lede publikum inn i en ny verden. I Tromsø sitter strykere fra symfoniorkesteret, på scenen i Harstad Kulturhus sitter Divisjonsmusikken, og midt i København finner vi Ars Nova. Sammen skal de tre ensemblene, pluss musikere fra BBC NOW som også
skal bidra til koordineringen, urfremføre Nigel Morgans verk «Shizophonia». Dette verket benytter ISDN som kommunikasjonsteknologi for å sette sammen tre live forestillinger fra forskjellige lokaliteter, som til sammen blir en fjerde forestilling som skal ut på internett.

Ellers presenteres årets Ilios Festival et mangfoldig program, med innslag som Kyberia, Young Generation, Sirena, Ellen Aagaard, Marianne Haug, Vefsn Ensemblet, Prosonic session, Harstad Kammerkor, Ensemble Ernst og en rekke andre. Det blir flere urframføringer, der ny teknologi og forestillinger kombinert med flere kunstuttrykk preger årets produksjoner.

Fullt program og presentasjoner av de merdvirkende finner du på http://www.ilios.no/.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev