Bendik

Portrettkonsert med Bendik Hofseth

Konsertserien ULTRON er et samarbeid mellom Clair Air og Blå i Oslo. Det arrangeres en konsert i måneden – og nå i september er fokuset rettet mot Bendik Hofseth.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Torsdag 14. september starter ULTRON sitt program for høsten 2000. Denne månedens begivenhet blir et portrett av og med komponisten og musikeren Bendik Hofseth.

Allsidig karriere
Bendik Hofseth har vakt oppsikt med sin blanding av jazz, pop og klassisk musikk, og har så langt gitt ut syv CDer i eget navn. Han har i tillegg deltatt ved de viktigste jazz-evenementene verden over som solist eller med eget orkester. Han har videre fremført flere spesialskrevne saksofonkonserter, blant annet i samarbeid med
OsloFilharmonien, og var i fem år medlem av jazz-gruppen Steps Ahead. I tillegg til denne allsidige virksomheten som musiker, har Hofseth også bak seg et fullt studium ved komposisjonslinjen ved Norges Musikkhøyskole.

Sammensatt program
Under portrettkonserten på Blå vil presentere Hofesth-musikk i forskjellige konstellasjoner og med forskjellige musikalske preferanser: arrangørene lover i pressemeldingen et program ”like sammensatt som Bendik selv”.

Foruten Hofseth selv vil følgende musikere opptre denne torsdagskvelden: Cecilie Loken, solofloytist ved Operaen i Stockholm, cellist Øystein Birkeland (kjent fra sitt samarbeid med bl.a. Misha Alperin, som solist og som med-stifter av ESSENS-festivalen i Fredrikstad sammen med Hofseth), brødrene Jay Shankar og Daya Shankar pa henholdsvis tablas og tambura, samt slagverk- og improvisasjonsmusikeren Hans-Kristian Kjos Sørensen. Den sistnevnte er i samarbeid med Gro Løvdahl en av initiativtagerne til ULTRON.

ULTRON i november og desember
9. november har ULTRON-arrangementet fått tittelen ”For Første Gang…”, og presenterer to urframføringer av Rob Waring og John Persen. Medvirkende er Kjell Tore Innervik, Vegard Landaas, Anne Hveding, Dan Styffe, Gro Løvdahl og Hans-Kristian Kjos Sørensen.

14. desember lover arrangørene ”en kveld med absurde scener, surrealistiske hendelser, illusjonisme,
kortfilmer og musikalske happenings”. Bak denne forestillingen finner vi Anne Lise Berntsen, Hilmar Fredriksen og Hans-Kristian Kjos Sørensen.

Ballade.no kommer for øvrig tilbake med nærmere informasjon om ULTRON – sannsynligvis alt i morgendagens utgave av avisen.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this