Hans Kristian Kjos Sørensen: "Open"

Releaseparty med Kjos Sørensen

Slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen gjør releasekonsert for sin første solo-CD «Open» på Blå i Oslo søndag 5. mai. Albumet inneholder verker av Xenakis, Cage, Wallin, Donatoni og Sørensens egne improvisasjoner.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Utgivelseskonserten på Blå er en del den pågående ULTRON-serien, og sies å skulle by på poesi, kraft og ritualer, samt heftige rytmer. I anledning Hans-Kristian Kjos Sørensens slipp av solo-CD «Open» blir dette en portrettkonsert. Kjos Sørensen omtales i presseskrivet som en markant, ettertraktet og utradisjonell musiker. Som slagverker i Norge har han vært en foregangsmann i å presentere musikk for slagverkinstrumenter for publikum ved alle de største jazzfestivalene og kammermusikk-festivalene i Norge – og flere i utlandet. Nå kommer han med sin første solo-CD på BIS.

Kjos Sørensen har tidligere gitt ut plater for ECM, JARO og AURORA, vunnet pris i solistkonkurransen CIEM i Geneve og samarbeidet med en lang rekke musikere, deriblant Joanna MacGregor, Vincent Leterme, Gro Løvdahl, Jan Bang, Anja Lechner, Terje Tønnesen, Daniel Hope, Arve Henriksen,Jean-Pierre Drouet, Misha Alperin, Øystein Birkeland, Rolf Wallin og med musikkteater-komponisten Georges Aperghis.

Han har vært solist og kammermusiker ved de største kammermusikkfestivalene i Norge og flere i utlandet, og har store internasjonale oppdrag fremover som festivaler og turnéer i Tyskland, England, Frankrike og Italia. Han har skrevet musikk for teater og ballett, deriblant Oslo Nye Teater, Riksteateret, Otto Jespersen og Karen Foss.

Releasekonserten førstkommende søndag starter kl. 21.00, mens dørene åpner kl. 20.00.

For mer informasjon om Kjos Sørensen, anbefaler vi et besøk på www.hkks.no. Under finner du omtaler av tidligere ULTRON-arrangementer, derunder et intervju med slagverkeren selv.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.