Norsksvenske Ævestaden, her på en scene i Norge. Trioen spilte da chowcasesamarbeidet mellom skotske arrangører, Music Norway, FolkOrg og norsk diplomati ble annonsert i helga. (Foto: Knut Utler)

Skal vise fram norsk folkemusikk i Skottland

Norge er plukket ut som partnerland under Showcase Scotland i Glasgow.

Kalender

I januar 2024 får norsk tradisjonsmusikk en sentral plass på den prestisjefylte showcasefestivalen Showcase Scotland i Glasgow. Det skriver Music Norway etter at de sammen med Showcase Scotland og det norske generalkonsulatet i Edinburgh og FolkOrg presenterte et nytt samarbeid i helga.

Det innebærer at seks utvalgte norske artister/grupper får bookes til å spille eksklusive konserter foran europeiske bookere og bransjepersoner. Samtidig får artistene tilbud om konsert på Celtic Connections, en av de største folkemusikkfestivalene i Europa med over 130 000 publikummere over 18 dager.

Prosjektet er støttet av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet. Den norske gruppa Ævestaden spilte på lanseringa.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.