Trondheim Symfoniorkester

Prinsesse Märtha Louise Trondheim Symfoniorkesters høye beskytter

Prinsesse Märtha Louise har i disse dager sagt seg villig til å være Trondheim Symfoniorkesters høye beskytter. Hun er samtidig selv plateaktuell med albumet «Prinsessen I Eventyrriket» på Universal Music.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Trimolo

25/04/2021 Kl. 20:00

Viken

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

I en pressemelding fra Trondheim Symfoniorkester fra torsdag 22. november, heter det at orkesteret «med glede har mottatt bekreftelse på at H.K.H. Prinsesse Märtha Louise har sagt seg villig til å være orkestrets høye beskytter.»

Videre fra pressemeldingen, som er signert direktør Roar Leinan, sakser vi følgende: «Trondheim Symfoniorkester forsøker i sitt program å kombinere kontinuitet med fornyelse, tradisjonell symfonisk musikk med samtidsmusikk. Repertoaret plasserer Trondheim Symfoniorkester i en historisk symfonisk tradisjon, og det er gledelig at prinsessen med sin interesse for den norske kulturarven har sagt seg villig til å stå som beskytter. Det er med på en allsidig profilering av orkesteret og vår virksomhet som vi setter stor pris på.»

Trondheim Symfoniorkester har gjennom mange år samarbeidet med slottet i forbindelse med arrangementet «Prinsesse Astrids Musikkpris» som deles ut annethvert år, og ser nå frem til å ha en representant for kongehuset som sin høye beskytter.

Prinsesse Märtha Louise har også ellers markert sin interesse for musikk og litteratur, og har i flere år vært Ultima-festivalens høye beskytter. For tiden er hun selv plateaktuell hos Universal Music med albumet «Prinsessen I Eventyrriket», der hun leser eventyrene «Kvitebjørn Kong Valemon», «Manndattera & kjerringdattera»og «Tro og utro». Musikken til denne NRK-produksjonen er skrevet av Ketil Bjerkestrand og Bøhren/Aaserud, og byr bl.a. på musikalske innslag fra utøvere som Arve Tellefsen og Steinar Ofsdal.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev